Per evitar el malbaratament, res com tenir presents algunes receptes d’aprofitament! Penques de bledes, fulles de fonoll, de carxofa, pells de patata, etc.
![](https://bloc.latavella.cat/wp-content/uploads/2022/05/screenshot.30.png)
Et volem proposar algunes solucions per tal de ser més sostenibles amb el producte que tenim. Es calcula que als països rics es desaprofita el 50% dels aliments, en un món on a prop de 800 milions de persones no tenen prou aliments.
Què podem fer nosaltres a petita escala per no malbaratar aliments?
· Planifica bé la llista de la compra: preveu menús setmanals, revisa armaris i nevera abans de comprar, escriu una llista, mira de no comprar per impuls, dona prioritat al producte de temporada, local i amb el mínim envàs possible. Pots consultar els nostres productors eco i de proximitat al nostre bloc.
· Conserva bé els aliments perquè no es facin malbé
· Fes rotació dels aliments emmagatzemats i utilitza allò que tens abans de comprar-ne nou.
· Cuina la quantitat justa segons el nombre de comensals.
· No omplis excessivament els plats i dona l’opció de repetir.
· Aprofita bé el menjar sobrant, bé per un altre dia, bé per reelaborar un nou plat.
Idees de recepta d’aprofitament
Et proposem algunes propostes de recepta:
Pesto de fulles de fonoll i festucs
Penques de bledes farcides de pernil i formatge
Brou de carxofa d’aprofitament
Pots trobar els ingredients, tot eco i pròxim, a l’Ecomercat de La Tavella.
T’agradaria suggerir-nos alguna recepta? Pots deixar els teus comentaris aquí o enviar-nos la teva recepta estrella a comujnicacio@latavella.cat, ens encantarà compartir-la!
Per a més informació, et recomanem que visitis la web de Som Gent de Profit, impulsada per l’Agència Catalana de Residus.