Memòria social 2020

Aquest 2020 ha estat un període molt complicat per tots i totes. Tot i això, ens hem sobreposat i hem après a viure en una situació en la qual no estàvem acostumats, menys llibertat, menys vida social, menys capacitat de moviment, més patiment pels efectes econòmics i per la possible pèrdua de persones properes i un munt d’obstacles. Així i tot, hem aconseguit, de moment, superar aquesta situació tan difícil.

Cal remarcar que hem tirat endavant com a societat, perquè ha estat gràcies a l’esforç de tots i totes que podem començar a visualitzar un futur com el que teníem abans de la pandèmia.

La Tavella com a part d’aquesta societat, també ha estat capaç de sobreposar-se a un any tan complex. Hem constatat que tenim una estructura forta i conscienciada en el què fa, ja que hem donat servei a més de 2.556 clients, repartint 27.336 comandes amb els dificultats que això ha suposat. Per exemple, la segona setmana de març del 2020, la setmana abans d’esclatar la pandèmia, vam servir 308 comandes, i la setmana següent, en mig de la pandèmia, vam passar a servir 868 comandes amb tot el que això comporta; organització de productors i productes, equips extres de muntatge de cistelles, vam passar de 5 persones a muntatge a 11 persones en una setmana, equips extra de repartiment, trencament d’estocs d’envasos, etc.

Per altra banda, el nostre servei de fruita per a oficines va quedar reduït a la mínima expressió; tot i que de mica en mica anem recuperant la normalitat.

Us deixem quatre pinzellades del nostre any 2020 i com des de La Tavella, i sobretot vosaltres com a clients heu posat el vostre granet de sorra per tenir una societat més sana, més pròxima i sobretot més social.

Persones

Hem pogut mantenir tots els llocs de treball de les persones del nostre equip, i fins i tot, a causa de l’increment de comandes i de clients vam crear quatre nous llocs de treball per a persones de la Fundació de març a juny. Havent creat un nou lloc de treball fix per a una persona de la fundació gràcies a l’increment de comandes després dels mesos forts de pandèmia.

Territori

Seguim apostant pels productors locals de fruita i verdura perquè puguin tirar endavant els seus projectes ecològics i ens ajudin a millorar l’entorn en què vivim. Treballem de manera regular i propera amb 15 productors locals de fruita i verdura.

Per altra banda, aquest 2020 hem seguit incorporant nous elaboradors de productes ecològics locals. Actualment ja comptem amb 26 d’ells i seguim treballant per poder-vos oferir més productes de proximitat d’aquest tipus. El 2020 vam comprar productes de proximitat frescos i elaborats per valor de 372.840 € a productors locals.

Alguns dels nous elaboradors de proximitat han estat:

 • Bolet ben Fet de Cardedeu que es dedica al cultiu de bolets ecològics
 • Can Garriga de l’Ametlla del Vallès que elabora cremes i brous ecològics
 • Café Ravezzi de Cardedeu que elabora cafè
 • Naturlan de Granollers que elaboren iogurts ecològics amb llet de granges catalanes
 • Pypa del Baix Empordà que elabora infusions de bolets

Sostenibilitat

Des de la Tavella seguim treballant per un món més sostenible, no només perquè us oferim fruites i verdures 100% ecològiques, de temporada i de la màxima proximitat, sinó també perquè el nostre projecte engloba molt més que això. Aquest darrer any hem seguit fent petits canvis en els envasos per tal de poder-vos oferir unes cistelles el màxim de respectuoses amb el medi ambient. Actualment a les nostres cistelles només hi trobareu envasos 100% reciclables i compostables.

Les entitats socials

No voldríem acabar sense fer menció a les entitats socials que hi ha darrere del nostre projecte. Aquest ha estat un any molt difícil per elles. De sobte van haver de tancar la majoria de serveis que atenien a les persones durant el dia i en canvi donar atenció 24 en altres que mai havien hagut de gestionar tantes hores, com és el cas de les llars residència, en les que es va passar a fer atenció durant 24 h. Per sort, tot i la situació excepcional han pogut fer grans coses, reobrir els serveis amb totes les mesures de seguretat i atendre les persones, com sempre, de la millor manera.

Entre totes les coses que han fet aquest últim any en volem destacar algunes:

Fundació Viver de Bell-lloc

 • Inici de les obres per construir un nou Centre Ocupacional
 • Inici de la construcció d’un nou centre per a la formació i inserció al mercat ordinari
 • Incorporació de noves especialitats de formació ocupacional

Podeu consultar aquí la memòria anual de la Fundació Viver de Bell-lloc.

Fundació Sant Tomàs

 • Creació d’una nova aula de capacitació en el sector agroalimentari per continuar apostant per la formació dual
 • Presentació del projecte “Seguim actius”, una proposta adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual que hagin finalitzat l’etapa laboral
 • Acabem l’any amb tretze noves persones inserides a l’empresa

Podeu consultar aquí la memòria anual de la Fundació Sant Tomàs.

Moltes gràcies per confiar en el nostre servei i aportar el vostre granet de sorra en el nostre, i també vostre, projecte social!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *