Els nostres productors: l’Amandine del Maresme

La cerca per oferir una alternativa més local i sostenible de flors comestibles i rams va fer que l’Amandine inicies el passat febrer el seu projecte de cultiu de flors ecològiques.

Ens explica que “entre el 80-90% de les flors que es venen actualment a Catalunya són importades”, moltes provenen de l’altra punta del planeta amb la petjada de carboni que això suposa. Ella fascinada pel moviment slow flower volia ser “una alternativa local i ecològica de flors de temporada” comenta.

Els seus camps de cultiu els trobem ubicats prop del Masnou al Maresme, comarca amb una llarga història relacionada amb la flor. Al costat dels seus camps hi ha cultius de fruites i verdures ecològiques, i és que les flors atrauen insectes que són perfectes per assegurar una bona pol·linització i per tant uns bons fruits.

Ens explica que “el Maresme té un clima perfecte pel cultiu de la flor, a l’estiu no hi fa tanta calor gràcies a la brisa del mar i a l’hivern les temperatures no baixen tant i no hi ha gelades”.

El consum de flors comestibles cada vegada està més estès i més de moda. I és que a part d’aportar-nos benestar, vitamines i minerals, són perfectes per donar un toc sorprenent a les cremes de verdures, amanides, pastissos o com a acompanyament de plats principals.

Els seus camps hi trobem la caputxina i la viola com a flors estrella. La primera té un gust que ens recorda al pebre o al wasabi i és perfecte per decorar i ressaltar amanides, carns i peixos. La segona té un gust dolç i es pot posar en plats dolços o salats, per decorar còctels o per fer-ne glaçons de gel.

També en la seva varietat de flors hi trobem la calèndula amb el seu gust lleugerament amarg, de la qual només ens mengem els pètals i queden molt bé en amanides, postres i còctels. El blauet de gust suau i lleugerament dolç aporten frescor a amanides i postres. La borratja té un gust suau a cogombre, és refrescant i és ideal per decorar amanides, pastes, postres i begudes d’estiu. Les tagetes són unes flors amb un fort gust a llimona i que combinen molt bé amb peix o amanida, també són perfectes per decorar pastissos. La boca de drac té un gust floral lleugerament amarg. S’utilitza en petites quantitats en amanides, postres, begudes o com a guarnició.

El que més valora l’Amandine de la seva feina és “la certesa de tenir un impacte positiu pel que fa a la biodiversitat i al Medi Ambient del planeta”.

A més ens explica que el seu cultiu és tot exterior, no tenen cap hivernacle, i això fa que la natura t’ofereixi regals com “arribar al matí i trobar-te abelles dormint dins les flores” i que t’adonis que flors, pugó, cargols, marietes i formigues podem conviure amb harmonia. Afirma que “treballar a l’aire lliure és un regal” i que “estar connectat amb la natura és realment preciós”

Si t’han vingut ganes de provar aquestes delícies cuidades amb tanta cura, recorda que les pots trobar a La Tavella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *