Els nostres productors: en Gilad del Masnou

L’estima per la natura va fer que en Gilad iniciés fa deu anys el seu projecte ecològic al Masnou. La seva idea era cultivar la màxima varietat de verdures per tal de poder-ne collir durant tot l’any i poder proveir sobretot a grups de consum ecològic de Barcelona, dels quals ell també en formava part. Com molt bé ens explica “hi havia una demanda creixent d’ecològic que costava de cobrir al llarg de l’any”.

Del seu projecte en destaca la gran diversitat de verdures que cultiven. “Cultivem trenta-cinc cultius diferents de cent cinquanta varietats diferents” destaca. Als seus camps hi podem trobar: pastanaga, enciam, bleda, espinac, col, coliflor, pebrot, albergínia, melons, síndries, carbassó, ceba tendra, tota classe de tomàquets, i així fins a trenta-cinc hortalisses.

El cultiu ecològic no sempre és fàcil i això ho sap molt bé en Gilad, ens comenta que “cal evitar les males herbes, millorar la fertilitat de la terra i evitar les plagues” per fer-ho apliquen diverses estratègies com col·locar barreres físiques o malles per controlar les males herbes o utilitzar compostos vegetals i animals locals per mantenir la terra fèrtil, entre d’altres. En el seu cas, a tot això s’hi suma la peculiaritat del seu projecte, i és que estan ubicats molt a prop del poble i això fa que els seus camps no siguin els camps que solem imaginar plans i extensos, sinó que els seus camps són petits i fins i tot alguns d’ells ondulats, cada un amb la seva peculiaritat.

Com molt bé destaca en Gilad “Cal fomentar la biodiversitat i això es fa consumint ecològic”. I és que el cultiu i el consum ecològic no només té un impacte beneficiós en la salut de les persones, sinó també en moltes altres aspectes del nostre ecosistema, com pot ser l’impacte en les aigües freàtiques que acaben arribant als rius o directament als mars. Un fet que destaca especialment en Gilad i al que ell dona molta importància per la proximitat dels seus camps al mar i l’efecte que els químics podrien ocasionar a la fauna i flora marina. “Si estimes la natura hauries de treballar amb i per la natura i no contra ella” manifesta.

El que més li agrada de la seva feina a part de treballar amb la natura és el contacte amb totes les persones que col·laboren o tenen relació amb el seu projecte com és el cas de La Tavella, “treballar plegats pel bé del medi ambient i el tracte humà i directe amb les persones” són aspectes que l’omplen de veritat comenta.

Recorda que pots trobar les seves hortalisses a la nostra botiga online, tant a les nostres cistelles com a granel.

La Tavella amb els productors locals

4 Comments Add yours

 1. Angels ha dit:

  On puc comprar el producta

  1. latavella ha dit:

   Bon dia Àngels, els pots comprar a la nostra botiga online, tant a les nostres cistelles com a granel, pots fer la teva comanda a http://www.latavella.cat

 2. José María Morell ha dit:

  Como puedo saber las ofertas semanales y precios

  1. latavella ha dit:

   Buenos días José María, puedes ver precios y ofertas en http://www.latavella.cat. ¡Cualquier duda estamos a tu disposición!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *