Deu claus per reduir el malbaratament

Sabies que cada any 1/3 de la producció mundial es perd o es malbarata?

Aquests aliments serien suficients per alimentar a 2.000.000.000 persones. La Unió Europea estima que el 42% del menjar de les llars acaba a la brossa. Avui us portem deu claus per reduir aquest malbaratament.

1. Planifica el teu menú setmanal i evita improvisar

Així podràs fer una compra setmanal molt més optimitzada segons les fruites, verdures i aliments que necessitaràs al llarg de la setmana pels teus àpats.

2 Fes una compra responsable

Revisa el rebost i el frigorífic. Fes una llista i compra només el que necessitis.

3 Tingues en compte el teu pressupost i recorda que tirar menjar és com tirar diners

Per tant, abans de comprar qualsevol aliment valora si realment l’utilitzaràs en els pròxims dies o si pots esperar a comprar-lo per evitar haver-lo de llançar.

4 Conserva adequadament els aliments

Llegeix bé les etiquetes dels productes i conserva’ls en el lloc adequat: rebost, nevera, armari…

5 Compra productes de temporada i consumeix els aliments per ordre d’entrada

És a dir gasta sempre primer els aliments més antics i aquelles fruites o verdures que es facin malbé abans, com les verdures de fulla verda com les bledes o els espinacs.

6 Ajusta les racions i intentar cuinar només el necessari

Les mides de les racions són molt personals, intenta, però ajustar-les al màxim evitant així que sobri menjar.

7 Aprofita les sobres amb creativitat

Atreveix-te a experimentar a la cuina i a fer noves receptes! Una hamburguesa de verdures a partir de les verdures que et van sobrar d’ahir, unes croquetes a partir del saltejat de bolets d’ahir, un hummus amb els cigrons que van sobrar d’ahir, etc.

8 A l’hora de llançar, tira únicament el que sigui impossible d’aprofitar

A vegades podem trobar-nos una fruita que té una part que s’ha començat a fer malbé, la podem tallar i aprofitar la part bona encara, no cal llançar la peça sencera!

9 Si menges a l’oficina porta el teu propi recipient reutilitzable

Així si et sobra menjar el podràs reaprofitar per sopar per exemple.

10 Si menges en un restaurant, demana que et posin les sobres en un envàs per emportar

Els restaurants llencen el que deixes al plat i al final ho has pagat, així que aprofitar aquests aliments també és una manera d’evitar al malbaratament i d’estalvi.

Tens algun truc més per reduir el malbaratament? Comparteix-lo amb nosaltres als comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *