Receptes d’aprofitament de fruita i verdura

Per evitar el malbaratament, res com tenir presents algunes receptes d’aprofitament!

Penques de bledes, fulles de fonoll, de carxofa, pells de patata, etc.

Aprofitament per evitar el malbaratament

Et volem proposar algunes solucions per tal de ser més sostenibles amb el producte que tenim. S’estima que als països rics es desaprofita el 50% dels aliments, en un món on a prop de 800 milions de persones no tenen prou aliments.

Què podem fer nosaltres a petita escala per no malbaratar aliments?

· Planifica bé la llista de la compra: preveu menús setmanals, revisa armaris i nevera abans de comprar, escriu una llista, mira de no comprar per impuls, dona prioritat al producte de temporada, local i amb el mínim envàs possible. Pots consultar els nostres productors eco i de proximitat al nostre bloc.

· Conserva bé els aliments perquè no es facin malbé

· Fes rotació dels aliments emmagatzemats i utilitza allò que tens abans de comprar-ne nou.

· Cuina la quantitat justa segons el nombre de comensals.

· No omplis excessivament els plats i dona l’opció de repetir.

· Aprofita bé el menjar sobrant, bé per un altre dia, bé per reelaborar un nou plat.

Idees de recepta d’aprofitament

Et proposem algunes propostes de recepta:

Pesto de fulles de fonoll i festucs

Penques de bledes farcides de pernil i formatge

Brou de carxofa d’aprofitament

Pots trobar els ingredients, tot eco i pròxim, a l’Ecomercat de La Tavella.

Per a més informació, et recomanem que visitis la web de Som Gent de Profit, impulsada per l’Agència Catalana de Residus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *