Les espècies. Les nostres aliades a la cuina

Les espècies ens ajuden a donar aquell toc especial als nostres plats i la veritat és que nosaltres no ens podem imaginar una cuina sense elles. A més, són unes aliades perfectes per realçar el gust dels nostres plats d’una manera saludable i reduir l’ús, moltes vegades abusiu, de la sal.

La canyella, la cúrcuma, la farigola, la caiena, el gingebre… la llista és ben llarga. I és que la llista d’espècies ha anat augmentat amb el pas dels anys.

Una mica d’història

A finals de l’Edat Mitjana van arribar a Europa les primeres espècies exòtiques procedents de l’Àsia. Espècies que en els seus inicis eren caríssimes, imagineu-vos el cost que devia tenir el transport espècies des d’Àsia a les nostres terres. Així que es va intentar trobar camins més barats per aconseguir-les, i va ser així com va sorgir la ruta de les espècies, la qual vorejava per mar tot el continent africà fins a arribar a Àsia.

Quan el 1492 es va arribar a Amèrica, la llista va seguir augmentant amb espècies tan utilitzades actualment com el cacau o la vainilla.

Varietats

Les espècies són riques i molt versàtils, ens permeten millorar i realçar el gust de carns, peixos, arrossos, pastes, verdures… sigui utilitzant una sola espècia o més d’una.

D’entre tota la varietat d’espècies i herbes aromàtiques us destaquem les següents:

La canyella

Resultat d'imatges de canela

La canyella té un gust dolç i és ideal per elaborar i acompanyar tota classe de postres.

La cúrcuma

Imatge relacionada

La cúrcuma donar color i gust als nostres plats, a més de tenir grans beneficis per a la nostra salut. La podeu utilitzar en arrossos, pastes, carns i peixos.

La farigola

Imatge relacionada

La farigola és una planta molt aromàtica que podem utilitzar per potenciar el gust de caldos, verdures, carns i sopes. A més, ajuda a conservar els nutrients dels aliments que acompanya.
La caiena

Resultat d'imatges de cayena

La caiena destaca pel seu gust fort perfecte per donar un toc picant als nostres plats. Us recomanem que l’utilitzeu en petites dosis amb plats de pasta i arrossos.

El gingebre

Resultat d'imatges de ginger

El gingebre té aquell gust tan particular amb un pic difícil d’explicar, però ens aporta grans beneficis per a la salut. La podeu utilitzar en carns, peixos, en infusions, sopes… la llista és llarga.

 

Totes elles i molt més a

www.latavella.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *