L’Èlia | Equip La Tavella

Sovint us expliquem que La Tavella som un projecte social on treballem per a oferir oportunitats laborals a persones que presenten alguna disCapacitat o trastorn de la salut mental.

És per això que en aquesta ocasió us presentem a l’Èlia López, responsable de l’àrea social de la Fundació Viver de Bell Lloc i de La Tavella, i qui ens ajudarà a entendre’n els detalls i a visualitzar de quina manera La Tavella col.labora en la inclusió de persones de col.lectius en risc. En parlem amb ella!

Explica’ns una mica, quina és la teva tasca a La Tavella?

A la Tavella treballen persones a les que des de Viver de Bell-lloc acompanyem i donem suport en diferents àmbits de la vida: lleure, formació, vida a la llar, treball… 

El nostre objectiu és oferir un ventall de possibles serveis i suports a les persones amb risc d’exclusió social, especialment persones amb discapacitat i/o trastorn de la salut mental, per tal que puguin desenvolupar un projecte de vida com qualsevol.  

La Tavella és el lloc de treball on 3 persones de la nostra entitat es desenvolupen a nivell professional, realitzant el muntatge de les cistelles ecològiques.

Des de l’àrea social vetllem per l’acompanyament i el suport laboral d’elles, coordinant-nos i acompanyant també a les persones responsables i referents de l’equip. Els suports i l’acompanyament, individual i grupal, s’adapta en funció de les necessitats de la persona, que poden variar segons el moment vital o de desenvolupament personal i professional d’aquesta.

Què és per tu La Tavella?

La Tavella és la possibilitat d’un lloc de treball per a les nostres persones, on es desenvolupen i creixen a nivell professional, realitzant una feina que contribueix a que moltes persones tinguin la possibilitat de rebre a casa menjar ecològic i de proximitat.

Què és el que fa a La Tavella diferent d’altres empreses de distribució ecològica?

La Tavella té el valor afegit de donar l’oportunitat d’un lloc de treball a persones amb discapacitat, que responen de forma extraordinària a l’exigència laboral que comporta el muntatge de les cistelles.

Quin impacte té en les persones amb alguna disCapacitat o algun trastorn de la salut mental el fet de poder treballar?

El mateix que en qualsevol persona:  econòmic, personal a nivell de realització personal i professional, social, …   La dificultat que existeix és la manca d’oportunitats a nivell laboral per a les persones amb discapacitat o algun tipus de trastorn de la salut mental. Si hi ha l’oportunitat i un bon acompanyament els resultats acostumen a ser d’èxit.

Algun cas real que ens vulguis explicar?

A la Tavella, fa uns anys, vam viure el procés d’èxit en quant al procés de creixement personal i professional d’una persona que va arribar a la Fundació per a realitzar un curs de formació ocupacional.

Es va formar, i quan va acabar, va sorgir l’oportunitat d’oferir-li un lloc de treball a la Tavella. Va estar uns anys treballant realitzant el muntatge de cistelles, amb una progressió a nivell competencial important. Aleshores va sorgir l’oportunitat d’un lloc de treball a l’empresa ordinària, li vam oferir i va acceptar. Actualment, després de 6 anys, continua treballant en aquella empresa. En el procés inicialment hi va haver força acompanyament i suport que es va anar reduint conforme guanyava en seguretat i autonomia. Actualment no li cal cap suport, de tant en tant una trucada i poc més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *