La fruita. Beneficis i propietats

Si vols gaudir d’un estil de vida saludable, les fruites no hi poden faltar en la teva dieta diària.

Cada fruita té unes propietats específiques, però avui et volem explicar en trets generals què t’aporta el consum de fruites i quines propietats tenen.

VITAMINES

La fruita és una font de vitamines pel nostre organisme. Hi ha vitamines, com la B i la C, que no s’emmagatzemen en el nostre organisme, i que per tant, és important consumir aliments que en continguin habitualment.

MINERALS

També cal destacar l’alt contingut en minerals; com el potassi, imprescindible per mantenir un sistema nerviós sa, o el magnesi que ajuda a millorar el funcionament intestinal.

FIBRA

La fruita també ens aporta una gran quantitat de fibra; la qual ens ajuda a netejar els nostres intestins, millorant el trànsit intestinal i evitant l’estrenyiment.

AIGUA

La fruita, a més de tenir una gran quantitat de fibra, vitamines i minerals, destaca per l’alt contingut en aigua. L’aigua de la fruita és aigua neta i plena d’oligoelements i substàncies nutritives orgàniques que ens ajuden a netejar el nostre organisme i ens proporcionen els elements necessaris per mantenir-nos sans i forts.

FITOQUÍMICS

Els fitoquímics els trobem en els pigments que donen color i aroma a les fruites. Els fitoquímics tenen beneficis antioxidants, ens ajuden a retardar l’envelliment i a prevenir l’aparició del càncer.

Com s’ha de consumir la fruita?

SOLA

Sempre que puguem es recomana menjar la fruita sola. Sola vol dir no barrejar-la amb cap altre aliment que no sigui més fruita. Així permetrem que es digereixi el més ràpid possible pel seu alt contingut en aigua.

AMB PELL

Si consumim fruita ecològica, és molt important no pelar la fruita i menjar-la amb la pell, ja que és aquí on hi ha la major part de vitamines i minerals.

ACABADA DE TALLAR

Per gaudir de totes les propietats d’una peça de fruita, cal menjar-la sencera o acabada de tallar. Si la tallem i ens esperem a consumir-la, aquesta s’oxidarà i perdrà part de les seves propietats.

Recorda que és important consumir sempre les fruites ecològiques i de temporada, només així obtindrem al màxim de nutrients que aquestes ens poden oferir.

 

Foto de:  freepik

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *