Els llegums

Avui us parlem dels llegums, una font de proteïna vegetal a vegades menys tinguda a la cuina, però que són un aliment molt valuós des del punt de vista nutricional. I és que són aliments que ens aporten energia estable, a més de ser una font de fibra, vitamines i minerals.

Els seus principals beneficis són:

  • Ens aporten una gran quantitat de proteïna vegetal.
  • Ens aporten energia estable.
  • L’alt contingut en fibra ens ajuda a regular els nivells de sucre en sang i el colesterol.
  • Faciliten el trànsit intestinal.
  • Ens aporten minerals com el ferro, el potassi, el calci, el fòsfor i el iode.
  • Són baixes en greixos i molt saciant.

Els llegums són les nostres grans aliades, si volem deixar de consumir carn o si en volem reduir el consum. Combinades amb cereals aconseguirem proteïnes vegetals de gran qualitat que podem consumir com a substituts de la carn.

Al mercat trobem diferents tipus de llegums, varietats i seques o en conserva com les varietats que trobareu a La Tavella, com sempre varietats ecològiques i de proximitat:

A més, a la cuina són molt versàtils i podem crear plats com:

Foto: Evening_tao de www.freepik.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *