Renovem la certificació CCPAE: som 100% Ecològic

Hem renovat la certificació ecològica d’enguany expedida pel CPPAE que acredita a La Tavella com a distribuïdor de producte 100% ecològic! (Encara no has descobert els productes de La Tavella? Troba’ls aquí.)

Avui venim a parlar-te sobre la certificació ecològica. Qui l’expedeix? Seguint quins criteris? Com ens beneficia com a persones consumidores?

Veiem-ho!

La certificació dels aliments ecològics a Catalunya: CCPAE

Segells CCPAE

Trobar imprès algun d’aquests segells en un producte agroalimentari és garantia que segueix els criteris estipulats per la normativa europea i que a Catalunya certifica el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPPAE).

Els criteris són:

· Evitar contaminacions ambientals.

· Utilitzar espècies, varietats i races adaptades a l’entorn.

· Respectar la fertilitat natural de la terra.

· No utilitza organismes modificats genèticament.

· Absència de cap mena de productes químics de síntesi, com ara plaguicides, fungicides i herbicides.

· Assegurar que els productes elaborats conserven al màxim les seves propietats naturals.

Com beneficia a la nostra salut consumir aliments ecològics certificats?

D’entrada, els aliments ecològics que consumeixIs mai duran pesticides o fertilitzants tòxics i sintètics. Ni tampoc antibiòtics o hormones de creixement sintètiques. I molt menys sabors, colorants o conservants artificials. Per tant, evites tòxics molt perjudicials per a la teva salut.

A més de no ingerir cap d’aquestes substàncies, s’ha comprovat que l’alimentació ecològica conté:

· Nivells un 70% més alts d’antioxidants en fruites i verdures: eviten l’oxidació prematura de les cèl·lules, per tant, menys probabilitats de patir malalties cardiovasculars, neurodegeneratives o cancerígenes.

· Nivells un 50% més alts d’àcids grassos omega-3: potents antiinflamatoris, disminueixen la pressió arterial, contenen efecte antidepressiu i protegeixen de malaltia cardiovascular.

· Nivells un 48% més baixos en materials pesants, elements que un cop acumulats al nostre organisme no es poden eliminar i són els causants de múltiples malalties.

I s’ha demostrat que són més saborosos perquè són més nutritius!

Introdueix l’hàbit de consumir saludable i ecològic.

Sovint ens sentim aclaparats per tanta informació i no sabem ben bé per on començar a introduir hàbits alimentaris concrets i sostenibles en el temps.

Et donem alguns suggeriments per iniciar el camí, si és que encara no ho has fet:

1. REFLEXIONA: Què és el que realment necessites canviar? Què t’agradaria millorar en la teva alimentació i per quin motiu? Si cal, pren nota en un paper tot allò que no et fa sentir a gust i cap a on vols anar.

2. OBJECTIUS: Proposa’t metes assumibles, realistes i temporitzades. Millor començar de mica en mica però eficientment!

3. PLANIFICA LES COMPRES: Compra de manera conscient, informada i planificada. Investiga i contrasta per trobar els productes que més s’ajustin als teus objectius.

4. GAUDEIX: Sorprèn-te creant noves elaboracions, amb una a la setmana per començar estarà bé! Veuràs com aniràs descobrint-hi el goig pel gust i les noves sensacions amb cada producte ecològic que ingereixis.

Subscriu-te a la cistella setmanal i suma-hi en salut

Cistella Ecològica de Fruita i Verdura

Subscriure’t a una cistella ecològica et facilitarà el camí per obtenir productes de màxima qualitat, ecològica i de proximitat de manera constant, sostenible i planificada.

A més, t’enduràs els següents beneficis: 

· Tria el dia i hora en què vols rebre la teva cistella. O recull-la a un Punt de Recollida per 0€.

· 5€ de descompte en la teva primera comanda: prova-ho i decideix!

· 2,25 € menys per a cada cistella respecte al preu per cistella puntual.

· 6% de descompte en tots els productes de l’Ecomercat: pa, carns, llegums, pastes, cereals, mel, melmelades, productes d’higiene, neteja per la llar, etc.

· 1/2 dotzena d’ous ecològics GRATIS en les 3 primeres cistelles.

· Pots afegir els bàsics de manera fixa i a preus exclusius: Pa i Ou

A més, pots fer canvis en la composició de la teva cistella cada vegada i no té permanència. Necessites més informació? Contacta’ns a hola@latavella o al Watsap 637 215 247

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *