Quines verdures s’han de menjar a la tardor?

Amb la tardor arriben uns veritables tresors gastronòmics. Les nostres cistelles s’omplen de verdures de proximitat i de temporada amb les que podem elaborar plats que ens ajudin a preparar-nos pel fred que comença a arribar.

Avui fem un repàs de les principals verdures de tardor:

La carbassa és una de les verdures estrella de la tardor, té un alt poder antioxidant i és una bona font de vitamines i minerals. Els mesos de tardor i hivern són els millors per consumir-la, sigui al forn o en forma de crema.

El moniato és també un tubercle típic del moment en què ens trobem. És una verdura de gust dolç que podem cuinar al vapor, al forn, menjar-la en forma de crema o fer-ne xips.

Els naps són un tubercle moltes vegades oblidat a les cuines, però que cal consumir sobretot a la tardor i a l’hivern, ja que conté una gran quantitat de vitamines i minerals que ens ajuden a encarar el fred. Els podem consumir crus, ratllant-los amb una amanida, o bé menjar-los cuits en sopes i guisats. Les fulles també es poden coure, són comestibles i molt gustoses.

A la tardor és també quan collim les endívies de cultiu (no les d’hivernacle) i per tant és un bon moment per consumir-les i beneficiar-nos de totes les seves vitamines i minerals. Les podem menjar amb una bona vinagreta i fruits secs, aprofitant-ne també la temporada.

Les bledes són unes verdures nutritives que ens ajuden a enfortir les nostres defenses i ajuden a millorar la nostra salut. La tardor és un bon moment per consumir-les i afegir-les en els nostres menús setmanals. Les podem cuinar al vapor per conservar al màxim les seves propietats.

La Col Kale es troba en el millor moment per consumir-la; la podem afegir a les sopes o menjar-la cuita al forn en forma de xips.

Recorda que és important consumir totes aquestes verdures de conreus ecològics per poder beneficiar-nos al màxim de tots els beneficis per a la nostra salut, així com, de totes les vitamines i minerals que ens aporten. A més, consumint productes de temporada estarem reduint la nostra despesa; doncs si són de temporada, n’hi ha amb més abundància i les podem trobar a preus més baixos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *