Què és i què puc fer jo per ajudar a la meva empresa a ser socialment responsable?

Una empresa socialment responsable o que ha implantat la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és aquella que contribueix positivament en l’entorn en el qual opera; cuidant el medi ambient, las condiciones laborals dels seus treballadors i que col·labora en projectes socials.

Principals beneficis

👍 Millora del posicionament de marca. Implementant la RSC, estem augmentant la reputació de l’empresa i millorant la imatge i el prestigi de l’organització en la societat.

📉 Estalvi de costos. Utilitzant més eficaç i eficientment els recursos de l’empresa aconseguirem estalviar costos innecessaris i millorarem la retenció del talent.

♥️ Millora del clima laboral. Amb la RSC visibilitzarem la nostra preocupació per millorar el benestar no només dels nostres treballadors, sinó també del medi ambient i la societat en general; fet que incrementa el sentiment d’orgull de pertinença a l’organització.

🤝 Integritat del projecte. Implementant la RSC crearem uns fonaments d’integritat en el nostre projecte i millorarem la imatge internament però també per part de tots els nostres públics (clients, proveïdors…)

Què puc fer jo per ajudar a la meva empresa a ser socialment responsable?

1) Apagar els llums 💡

Tot i que sembla una cosa obvia, tancar els llums quan sortim d’una sala és un gest que pot contribuir molt positivament a l’estalvi energètic de la nostra empresa. A més, sempre que puguem cal treballar amb la llum solar, treballarem més còmodament i ajudarem a reduir l’impacte ambiental.

2) Reduir el consum d’aigua 💦

Amb un gest tan senzill com tancar l’aixeta quan ens ensabonem les mans o no utilitzar el vàter com a paperera ajudarà a reduir el consum d’aigua de manera important. En alguns casos fins al 50 %.

3) Imprimir L’ESTRICTAMENT NECESSARI 📄

En plena era digital, encara som molts els que imprimim papers innecessàriament. Per contribuir positivament a la nostra empresa i al planeta, cal pensar si realment es imprescindible imprimir aquell paper i en el cas que ho sigui imprimir-lo a doble cara per optimitzar la impressió. En aquest sentit, també es poden guardar papers que només hem imprès a una cara per fer anotacions i així donar-los una segona vida.

4) Moderar la temperatura de l’oficina 🌡️

Cal moderar i evitar apujar o abaixar bruscament la temperatura de l’oficina. És millor fer-ho de manera gradual i evitar els alts consums energètics. A l’estiu es recomana una temperatura d’entre  23 ºC i 26 ºC; en canvi, a l’hivern es recomana una temperatura d’entre 20 ºC i 24 ºC.

5) Consumir fruita ecològica i de proximitat 🍊🍎🍌🍏

En jornades de treball de 8 hores cal fer petites pauses per hidratar-se i picar alguna cosa. Consumir fruita ecològica i de proximitat no només és beneficiós per la nostra salut, sinó que té un impacte directe en el desenvolupament sostenible del nostre entorn més proper.

6) Reduir els envasos de plàstic i reciclar correctament 🚮

Cal reduir l’ús d’envasos de plàstic i utilitzar els contenidors de recollida selectiva que tenim a la nostra disposició correctament, només així aconseguirem reduir el nostre impacte ambiental.

 

📌 I recorda que els petits gestos diaris suposen grans estalvis anuals i grans millores qualitatives per les persones i per l’entorn de la teva organització. T’animem a implementar algun dels nostres consells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *