Ceba de Figueres. Origen i propietats

L’origen d’aquesta varietat està lligada a l’Empordà, sobretot, a les hortes de Figueres, però avui en dia es cultiva a molts indrets de Catalunya.

La ceba de Figueres es diferencia de la resta perquè té un gust dolç i sense picor, característiques aportades per les condicions climàtiques i geogràfiques de l’Empordà. A més, és una ceba de consistència tova, de pell fina i de color rosada amb tendència a lilós i de forma una mica aplanada, fet que fa que la puguem diferenciar sense ser-ne massa  experts.

Propietats nutricionals

La ceba de Figueres ens ajuda a eliminar líquids, ja que té molt potassi i poc sodi. És també una bona font de vitamines del grup B, com l’àcid fòlic, molt necessàries en el període d’embaràs. El magnesi de la ceba ajuda a que funcionin bé els intestins, els nervis, així com el sistema immunològic i els músculs. A més, té efectes expectorants, mucolítics i antibiòtic sobre determinats gèrmens.

A la cuina

És una ceba de gust suau, dolç, que no pica i cruixent a la mossegada. Això fa que sigui popular tan per fer sofregits com per prendre-la crua en les amanides per exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *