La Tavella, 100% compromesos amb el medi ambient

Des de sempre la nostra filosofia i el nostre projecte es basa en un ferm compromís per generar el mínim impacte al medi ambient i caminar cap a la sostenibilitat.

Avui volem compartir amb tu com gestionem els pocs residus que generem.

Mínim d’envasos i 100% biodegradables o compostables

Com ja saps a les nostres cistelles la majoria de fruites i verdures venen sense cap envàs, únicament les fulles o la pell que ja les protegeix per si soles; a vegades, però en alguns productes més delicats hem d’utilitzar envasos, però sempre són envasos biodegradables o compostables.

Mínim de malbaratament alimentari

Als canals de la gran distribució hi ha un 5% de productes alimentaris que no arriben al consumidor final i que acaben a la brossa. A la Tavella, aquesta xifra es redueix a 1,65% i és que el fet de treballar amb productors locals i de manera directa ja fa que puguem aprofitar i ajustar les quantitats segons la demanda i que el producte arribi ben fresc.

A més, no descartem mai fruites o verdures per la seva forma o mida i és que darrere de cada producte hi ha un esforç dels nostres productors i uns recursos que s’han destinat perquè avui puguem gaudir d’aquesta fruita o verdura. I com molt bé es diu “el bo és a l’interior”.

El poc residu orgànic que generem, fruit de cops que hagi pogut rebre la fruita o verdura durant la manipulació o el transport dels camps fins a la finca, el transformem amb compost per la mateixa finca de La Tavella i per altres productors propers.

Reciclem tot el cartró

A la Tavella disposem d’un contenir específic de cartró, el qual es recull setmanalment i es porta a centres de reciclatge on el cartró un cop tractat pot tornar a ser útil.

Mínim plàstic i rebuig anecdòtic

La nostra filosofia fa que defugim del plàstic d’un sol ús. Pel transport de fruites i verdures del camp a la zona de muntatge de les cistelles sí que utilitzem caixes de plàstic, però sempre reutilitzables, que de manera setmanal retornem als productors perquè aquestes tornin plenes de producte fresc la següent setmana.

El rebuig que generem a La Tavella és anecdòtic, es guarda i es recull seguin la normativa.

Des de La Tavella seguim treballant per tenir el mínim impacte en el Medi Ambient i seguim sumant petites accions de millora per contribuir encara més a tenir un entorn més sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *