Els nostres productors: en David del Vallès Oriental

Aquesta setmana incorporem les mels ecològiques d’en David de Sant Pere de Vilamajor a La Tavella.

El seu projecte ecològic va néixer el 2015 fruit de la curiositat i la passió que li va despertar un llibre sobre apicultura que li va regalar el seu germà. Es va formar i va decidir iniciar el seu projecte ecològic de proximitat. Com molt bé ens comenta “tenia clar que volia oferir una mel autèntica, de qualitat i amb el màxim de respecte per les abelles”.

Va començar el seu projecte amb una sola caixa d’abelles i de mica en mica el seu projecte ha anat creixent fins avui que compta amb 150 ruscs com molt bé ens explica.

La seva explotació la trobem als peus del Parc Natural del Montseny, un entorn meravellós i ideal per a les abelles. Les quals igual que el bestiar, fan la transhumància seguint les floracions de les diferents estacions de l’any. Per això la mel d’en David prové de les arnes que té al bell mig del Parc Natural del Montseny, el Bages, el Parc Natural de les Guilleries, a l’Espai protegit de les Gabarres i del Ripollès. Totes elles situades en zones allunyades de cultius extensius, àrees urbanes o qualsevol font de contaminació.

La seva mel és extreta de l’apiari en fred, per decantació i amb una sola filtrada, de manera que conserva totes les seves propietats organolèptiques i medicinals i la qual la converteixen en una mel de qualitat excepcional.

A la Tavella hi trobareu:

Les seves abelles estan en zones allunyades de cultius extensius, contaminació i per tant, la seva mel no porta químics. A més les abelles s’alimenten únicament de la mel i el pol·len de la seva pròpia collita. Els ruscs de les abelles són de fusta i si es pinten es fa amb vernís ecològic.

En David té clar que “cada vegada hi ha més consciència de l’efecte de l’alimentació sobre la salut i es valora més el producte ecològic de proximitat”. Com molt bé diu “és millor poc i bo que molt i dolent.”

Us animem a tastar les seves delicioses mels que ja podeu trobar a La Tavella

La Tavella amb els productors locals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *