En Joan i en Nil d’Amposta

En Joan es pot dir que ha crescut en mig dels camps, de família pagesa, va ser un dels primers a cultivar ecològic a Catalunya i és que fa 28 anys eren ben pocs als que creien en aquest sector.

Després de fer un curs d’horticultura ecològica i visitar diverses explotacions de cultiu ecològic al Sud de França va decidir fer el pas i començar a cultivar sense utilitzar cap químic a la seva finca d’Amposta.

Els inicis com molt bé ens explica no van ser fàcils “fins al 96 hi havia molt poca demanada interior i exportava a Europa gairebé tot el que produïa”. De mica en mica, l’interès per consumir ecològic va anar creixent a casa nostra i van començar a vendre hortalisses a botigues i particulars.

La seva filosofia és «fer el mínim de tractaments a la planta, hem d’espantar els paràsits, no cal eliminar-los», això ho fan creant ambients que no els agradin gaire, sigui amb aigua o amb petits trucs com per exemple fent associació de cultius «El porro és un repel·lent del cuc de la pastanaga, doncs plantem un porro cada certes pastanagues i ja no tenim cucs».

Actualment als seus camps hi trobem principalment carbassó i mongeta tendra, però també altres hortalisses com el pebrot, l’albergínia, etc.

En Nil, el fill d’en Joan, ha estat tota la vida veient com la seva família estimava i cuidava la terra i fa 3 anys va sumar-se al projecte familiar.

Destaquen que “el producte ecològic té més vitamines, més minerals i menys aigua, i això fa que tingui molt més gust. És important que la planta s’esforci per trobar els nutrients.”

Tenen clar que el futur és ecològic i que ara que tothom té accés a tota classe de productes, cada vegada més gent escollirà fruites i verdures ecològiques i és que qui vol consumir productes amb químics quan en tens al teu abast de totalment orgànics i naturals?

Recorda que pots trobar les seves hortalisses a la nostra botiga online, tant a les nostres cistelles com a granel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *