Bolet Ben Fet de Sant Antoni de Vilamajor

Bolet Ben Fet és un projecte social que segueix la mateixa filosofia que la Tavella, productes ecològics i amb valor social; i és que ells també donen feina a persones amb discapacitat. Es tracta d’un Centre Especial de Treball vinculat al Grup Cooperatiu TEB de Barcelona.

El projecte, que es porta a terme a la granja Bolet Ben Fet de Sant Antoni de Vilamajor a les faldes del Montseny, busca oferir un espai de treball plenament integrador i una oportunitat laboral per les persones de la seva entitat.

Fa 22 anys en Carles va començar el seu projecte de cultiu de bolets en una granja que uns anys més tard se li feia petita, en aquell moment, fa 12 anys, el TEB buscava una persona que pogués dur a terme un projecte inclusiu en una granja que tenien a la seva disposició. Va ser en aquest moment en què es van ben trobar aquests dos projectes i va néixer Bolet Ben Fet!

Actualment l’equip està format per 9 persones, 4 de les quals amb discapacitat intel·lectual. I com molt bé ens expliquen són un equip amb totes les lletres “aquí no hi ha jefe, el jefe és la collita”.

La finca disposa de 1.200 metres quadrats on cultiven diferents varietats de bolets ecològics, els quals són cultivats sota terra. Aquest fet els permet poder controlar millor la temperatura i la humitat.

Cultiven uns bolets que com ens expliquen “mengen fusta i una mica de cereals” i com que estan situats al costat del Montseny ho tenen bona fusta ben a prop per alimentar-los. A La Tavella podeu trobar:

Bolet de roure – xiïtake

El xiïtake és un bolet amb un sabor més intens que els xampinyons. Aquest sabor salat, que s’assembla una mica al de la carn, en japonès es diu umami, i els fa populars en plats tradicionals vegetarians sobretot en els països asiàtics. En els últims anys s’han popularitzat a la cuina occidental.

Gírgola de castanyer – maitake

La gírgola de castanyer o Maitake és un bolet autòcton del Montseny però molt escàs. Des de fa anys és apreciat per la gent dels pobles del Montseny pel seu exquisit aroma i sabor. Es caracteritza per la seva textura consistent i la seva forma coral·loide.

El cultiu de bolets ecològic no és fàcil i és que en ambients tan humits a vegades «apareixen floridures que si no vigiles se’t mengen el cultiu», en l’agricultura convencional utilitzarien un fungicida. En el cas de Bolet Ben Fet juguen amb els cicles d’incubació i floració. Fan una incubació més llarga perquè el bolet tingui sigui fort a l’hora de la floració i un cicle de floració més curt per tal de poder collir els bolets i que els fongs no desitjats no tinguin temps d’aparèixer.

Destaquen que el que més els agrada de la seva feina és a part del “màgic procés de l’agricultura”, passar de tenir fusta, cereals i unes espores a poder menjar un deliciós producte, poder “compartir la il·lusió i la feina amb els companys de feina que són com una família”

Recorda que pots trobar els seus bolets ecològics a la nostra botiga online!

4 Comments Add yours

 1. Mari carmen vazquez acosta ha dit:

  Me gustaria saber como acer el pedido de carne de quesos y de frutas y verduras gracias

  1. latavella ha dit:

   Hola Mari Carmen, puedes hacer tu pedido a través de nuestra tienda online: https://www.latavella.cat/cistelles-ecologiques
   Puedes ver nuestro vídeo informativo de como hacer tu pedido aquí: https://www.youtube.com/watch?v=kywv0RJOQ0Y
   Cualquier duda estamos a tu disposición!

 2. Gemma Ribas Albiñana ha dit:

  Voldria saber la varietat de bolets que teniu i el preu.

  Fa molt tremps que us busco , desde un programa de la Carme Ruscalleda.

  també es important la quantitat mínima de compra i si els envieu-

  1. latavella ha dit:

   Hola Gemma, a la nostra botiga eco pots trobar el bolet de roue o xiitake: https://www.latavella.cat/producte/130/xiitake-o-bolet-de-roure-eco
   I la gírgola de castanyer o maitake: https://www.latavella.cat/producte/55/maitake-o-girgola-de-castanyer-eco
   Qualsevol dubte estem a la teva diposició!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *