Els nostres productors: l’Elm del Maresme

Les ganes de tornar a donar vida a les terres en desús de la finca dels seus avis van fer que l’Elm, juntament amb un grup d’amics, iniciés el 2010 el seu projecte de cultiu de fruita i verdura ecològica.

Van començar recuperant 1 hectàrea de cultiu de la finca, situada a Mataró, el Maresme, i de mica en mica van anar ampliant i recuperant altres terres ermes properes, fins avui que cultiven 2 hectàrees i mitja.

A les seves terres hi podem trobar melons, maduixes, tomàquets, mongetes, carbassons, cebes tendres i porros, entre d’altres.

Com molt bé destaca l’Elm “la millor manera perquè les plantes creixin sanes i riques en minerals és cuidar molt la terra”, per aquest motiu elaboren el seu propi compost a partir de restes vegetals per tal d’adobar la terra i que aquesta sigui ben fèrtil.

L’Elm té clar que “consumir ecològic i de temporada és una inversió en salut, personal i pel medi”. Si consumim ecològic i de proximitat ens estem assegurant que el nostre entorn més proper tingui salut, que no es contaminin les aigües ni el sòl.

El que més li agrada de la seva feina és haver pogut recuperar i reactivar la finca dels seus avis, tot l’aprenentatge que el cultiu de fruita i verdura li ha suposat, per exemple destaca que “he canviat la meva alimentació, ara deixo de menjar tomàquets a l’octubre-novembre i no en torno a menjar fins al juny quan torna a començar-ne la temporada” i el fet que l’agricultura és un repte constant.

Té clar que el sector ecològic té una bona perspectiva de futur i és que “cada vegada la gent està més conscienciada i cada vegada més gent vol consumir ecològic i de proximitat“.

També destaca la importància dels cistellaires i com aquest format estableix una relació entre el consumidor i el productor local que fa viable i estable els petits projectes ecològics.

L’Elm també comenta que estan contents de col·laborar amb un projecte social com és la Tavella, la qual dona feina a persones amb discapacitat, i en destaca la bona manera de fer les coses.

Recorda que pots trobar les seves hortalisses a la nostra botiga online, tant a les nostres cistelles com a granel.

La Tavella amb els productors locals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *