Els nostres productors: Albert i Sandra de Puigverd d’Agramunt

La seva aposta personal pel consum ecològic va portar a l’Albert i la Sandra a iniciar el seu projecte de cultiu ecològic a la finca familiar el 2013.

El pare de l’Albert, que ja havia cultivat les terres de la família, es jubilava i va ser en aquest moment en el que ell i la seva dona, la Sandra, van decidir seguir cultivant la terra però com molt bé ens expliquen “teníem clar que volíem cultivar ecològic o com diem nosaltres fer el cultiu de tota la vida, el cultiu dels nostres avantpassats, dels nostres avis i àvies”. Feia anys que ells ja n’eren consumidors i no podien entendre la seva relació amb la terra d’una altra manera.

De fet l’Albert ens explica que el què el va captivar ja fa uns anys i ho va tenir clar des d’aquell moment va ser entendre com funcionava un terra viu! “Un terra viu té microorganismes, protozous i tot un seguit de “gent” que treballa perquè la planta pugui absorbir tots els minerals i tota la matèria orgànica i així poder-se desenvolupar amb plenitud” destaca. Té clar que si tractes bé la terra és molt més gratificant, i a més, pots obtenir productes de molt bona qualitat, que si la tractes amb productes químics que acaben passant-te factura.

L’Albert té clar que “hem de cuidar la terra, ja que ens dona molts recursos. El que no podem fer és tornar-li amb agrotòxics”.

I així és com molt bé ho fan a casa seva, i és que són el perfecte exemple de producció familiar amb els camps de cultiu a davant de casa i on cada collita es viu amb il·lusió per a tota la família.

A les seves terres hi trobem diferents varietats de raïm que podeu trobar a La Tavella. A mitjans d’agost podeu trobar el raïm negre varietat black magic, molt dolç, de mida petita i amb una llavor molt mengívola. Des de finals d’agost, trobem el més popular, el raïm blanc varietat Victòria, deliciós i de forma ovalada. I a finals de setembre, podem trobar el raïm varietat Crimson, el qual no té llavor i és perfecte per portar a l’oficina o posar-lo a la carmanyola dels infants per anar a l’escola.

Ells tenen clar que cal “pensar en les generacions futures i mantenir els recursos de la terra. Lluitar contra el canvi climàtic. I després cal consumir ecològic per un tema de salut, val més prevenir que curar. Necessitem una alimentació saludable per estar sans i la fruita i la verdura són molt importants” destaquen.

El que més els agrada de la seva feina a part de veure com la natura dona els seus fruits és que la gent estigui contenta amb els seu raïm i tinguin ganes de repetir.

Remarquen que “cada vegada més gent està conscienciada en aquest sentit i tenen clar que s’ha d’anar cap aquí”. Cal apostar per un consum amb el mínim impacte sobre el medi ambient, només així podrem gaudir-ne.

Recorda que pots trobar el seu raïm a la nostra botiga online, tant a les nostres cistelles com a granel quan n’és temporada.

La Tavella amb els productors locals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *