Els nostres productors: en Jordi i la Mari-Carme de la Cerdanya

La Mari-Carme i en Jordi es pot dir que porten tota la vida treballant la terra. En Jordi de família pagesa va decidir fer el canvi a ecològic poc després que el seu pare decidís jubilar-se. Amb ell la Mari-Carme, la seva dona, va aprendre a cultivar la terra i a cuidar-la per poder-ne obtenir uns bons fruits.

A la seva finca, situada a la Cerdanya, hi trobem patates i pomes de diferents varietats, les quals podeu trobar a les nostres cistelles quan n’és temporada.

Cultiven patates blanques de les varietats Kennebec i la Red Pontiac. Totes dues perfectes per bullir, tot i que també es poden utilitzar per fregir, són molt versàtils. La Red Pontiac té un grau de midó molt alt i per això a vegades la trobem esquerdada. També cultiven la patata groga Molanisa i àgria. La Monalisa és molt apreciada sobretot per fer puré i per fer verdura. L’Àgria és més groga que la Monalisa i és boníssima cuinada amb pell. Simplement es renta, es talla a trossos a poder ser trencant la patata a daus grans i es fregeix, és boníssima. A més és una de les patates més antigues.

També, cultiven pomes de diferents varietats dins les quals destaca la poma vermella de muntanya cultivada a 1.161 metres d’altitud.

El que més els agrada de la seva feina és “saber que cada dia és diferent de l’anterior, ja que cal fer moltes tasques diferents perquè tot estigui en marxa, tant un dia collim com podem arbres, com fem tancat per les vaques que també tenim”.

En Jordi i la Mari-Carme ho tenen clar “consumir ecològic és apostar per una bona salut”. Saben bé que en el cultiu “convencional” de pomes i patates s’utilitzen molts productes químics i hi estan totalment en contra. Com molt bé diuen “les pomes s’han de poder menjar amb pela i això es pot fer quan són ecològiques”.

Quan els parlem del sector ecològic ens comenten que “voldríem que evolucionés donant suport als petits productors i que la gent posi en valor la tasca dels productors locals i defugi de les grans distribuïdores que no fan un repartiment equitatiu de la riquesa ni enriqueixen al productor local, que al final són els nostres veïns i veïnes.”

Recorda que pots trobar les seves patates i les seves pomes a la nostra botiga online, tant a les nostres cistelles com a granel quan n’és temporada.

La Tavella amb els productors locals

3 Comments Add yours

    1. latavella ha dit:

      Moltes gràcies Ramona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *