El pa de fajol, un pa excepcional!

El pa de fajol és un pa rústic amb personalitat i sense gluten. Avui us volem parlar d’aquesta varietat de pa i dels beneficis que ens aporta.

El fajol és el que s’anomena un fals cereal; és a dir, no pertany a la família de les gramínies com el blat, el sègol o la civada. Com a tal, el fajol no conté gluten i per tant, és apte per a celíacs i intolerants al gluten.

El fajol és una bona font de fibra i és més ric en proteïnes que la resta de cereals, conté proteïnes d’alt valor biològic i tots els aminoàcids essencials.

També conté minerals com el manganès, essencial pel bon funcionament del nostre metabolisme; el coure, que té efectes positius sobre la nostra salut cardíaca; el magnesi, que ens ajuda a reduir el risc de patir malalties cròniques; i el fòsfor, mineral clau en el creixement i manteniment del teixit corporal.

A més, el fajol conté antioxidants com la rutina i la quercetina; la primera ens ajuda a reduir la inflamació i millora els greixos en sang; la quercetina disminueix el risc de patir alguns tipus de càncers i els problemes de cor.

Per tant, el pa de fajol pot ser una molt bona opció a l’hora d’escollir el nostre pa. A més, és un pa enèrgic que escalfa el cos.

Recordeu que el trobareu a www.latavella.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *