5 consells per educar els fills en l’alimentació i la salut

L’Organització Mundial de la Salut alerta que l’obesitat infantil és un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI.

Els nens obesos o amb sobrepès tendeixen a seguir sent obesos en l’edat adulta i tenen més probabilitats de patir a edats prematures diabetis o problemes cardiovasculars.

Les principals causes de l’obesitat infantil són la poca activitat física, la vida sedentària i al consum d’aliments processats, factors hereditaris, etc. Tot i que no podem controlar tots aquests factors, si que cal detectar en quins aspectes podem intervenir i millorar la salut a llarg termini dels nostres fills.

A continuació us donem alguns consells per crear o mantenir uns hàbits familiars saludables:

1) Implicar els infants

Implicar els nostres fills i fer-los participar de la compra, la preparació i la conservació dels nostres plats no només els farà aprendre coses noves sinó que també els farà encuriosir per tastar aquells plats saludables que estem preparant.

2) Crear un ambient saludable

Si vols crear un ambient saludable a casa, cal que els infants tinguin aliments saludables al seu abast; doncs així augmenta la possibilitat que consumeixin productes saludables, a poder ser ecològics de proximitat. És diferent tenir sempre un bol de fruita ecològica a la cuina que un armari ple de productes dolços processats. Els infants fan el que veuen a casa; si nosaltres portem una vida saludable i concient, ells també la portaran.

3) No premiar o castigar amb aliments

L’alimentació no ha de ser mai una moneda de canvi; és a dir, no podem premiar o castigar amb menjar; ja que si no estem desdibuixant el que realment fem que és cuidar-nos amb l’alimentació; i no posar valor positiu o negatiu als aliments.

4) Menjar junts i sense distraccions

Sabem que la vida diària fa moltes vegades difícil seure tots a taula sense distraccions; però menjar a poc a poc, gaudir dels aliments, parlar tranquil·lament; ens permet gaudir d’un moment amb la família i d’educar amb l’exemple. És bo marcar una hora per exemple per sopar, i sopar tota la família conjuntament sense televisions ni mòbils que ens distreguin.

5) Fomentar l’activitat física i els hàbits saludables en general

És important fomentar l’activitat física en els infants. Com us comentàvem els infants aprenen observant què es fa a casa; per tant, és important tenir unes rutines saludables que incloguin una alimentació equilibrada i sana, activitats esportives, excursions a l’aire lliure, jocs d’interior i d’exterior; així com fomentar les relacions socials i el descans.

Resumint, si tenim un ambient saludable a casa i impliquem els nostres infants en la seva alimentació, estarem donant bon exemple i ajudarem a millorar la salut dels nostres fills.

 

 

Font: Aquest article l’ha creat originalment l’equip de Menja sa per a la seva revista Sentir.

Fotos de: Unsplash

2 Comments Add yours

  1. Lara ha dit:

    Ens ha encantat el post. Nosaltres sempre els fomentem que han de menjar sa amb el nostre exemple.

    1. latavella ha dit:

      Un bon exemple és el millor per educar amb èxit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *