Arriba la tardor i amb ella els productes de temporada com les castanyes, els moniatos i els fantàstics panellets que amb delit esperen grans i petits. Avui us portem una recepta per fer-los en una versió més sana i eco que la versió tradicional, una versió sense sucre, apta per a tots!
Per fer els ecopanellets necessitem:
- 500 g d‘ametlla ecològica crua mòlta
- 3 cullerades soperes de xarop d’atzavara (agave)
- 100 g de moniato o patata bullida ecològica
- 2 clares d’ou ecològic
Com ho fem?
- Trinxem l’ametlla fins a aconseguir una textura molt fina.
- Bullim el moniato, el triturem i el deixem ben fi.
- Quan el moniato estigui tebi hi afegim el xarop d’atzavara i les clares d’ou ecològic i ho barregem tot.
- Hi afegim l’ametlla mòlta i ho treballem fins que la massa quedi compacta.
- Ja podem crear els panellets que més ens agradin.
Pels de pinyons: Només cal posar els pinyons en un bol i passar-hi per sobre les boletes de massapà que hem creat. Un cop ple de pinyons cal pintar amb rovell d’ou el panellet perquè agafi color i no es cremi.
Pels de cacau, coco o cafè: Apartem una part de la massa i hi barregem cacau en pols, coco ratllat o cafè en pols. Hem de calcular que sempre hem de posar la meitat de condiment (cacau, cafè o coco) que de massa original.
Compartiu amb nosaltres les vostres fotos amb el hastag #ecopanellets a les xarxes socials! 😉