4 consells per reduir el malbaratament a la cuina


Darrere de les nostres cistelles hi ha camps, agricultors i moltes mans que han treballat per poder-nos oferir les fruites i verdures ecològiques en el seu punt més òptim. Després de tant d’esforç és una autèntica llàstima que alguns d’aquests productes acabin a la brossa. Per això, et volem donar alguns consells per ajudar-te a reduir el malbaratament a la cuina.

1. Planificar els àpats de la setmana

El simple fet de tenir una planificació dels àpats ens ajudarà i molt a l’hora de fer canvis a la nostra cistella. Selecciona la mida que necessitis i canvia aquelles fruites i verdures que no necessitis per aquelles que si et faran falta per les receptes que has planificat.

2. Repassa el rebost abans de fer la comanda

Fes un repàs de tots els productes que ja tens abans de fer la teva comanda. Així compraràs els productes que realment et fan falta i evitaràs que et sobrin productes al final de la setmana o fruites i verdures que es puguin fer malbé.

3. En cas de dubte, escollir fruites i verdures amb més vida útil

La ceba, la carbassa, els moniatos o les patates són algunes de les verdures que podem guardar durant setmanes i utilitzar-los en moltes receptes. Pel que fa a les fruites, les taronges i les pomes poden ser molt bones opcions, al tractar-se de fruites que tarden a fer-se malbé. Si tenim dubtes a l’hora de què afegir a la cistella, aquestes fruites i verdures són una opció segura, ens serviran per diferents receptes i no es faran malbé ràpidament.

4. Tenir una llista d’idees o receptes per evitar el malbaratament

Algunes setmanes, encara que personalitzeu la vostra cistella, pot passar que acabeu la setmana i us hagin sobrat algunes fruites o verdures. Si estan madures o penseu que es poden fer malbé tingueu una llista de receptes o idees per poder-ne allargar la vida útil. Per exemple: Congelar la col Kale, els nabius… per fer-ne batuts, fer caldo per fer sopes amb pastanagues, api… i congelar-ho, elaborar melmelada amb fruita madura o conserva de verdures, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *