Quins beneficis té l’api?

L’api és una verdura amb moltes propietats beneficioses pel nostre organisme. Avui t’expliquem què ens aporta, els efectes pel nostre organisme i com el podem consumir.

Quines propietats nutricionals té?

L’api és una hortalissa molt completa i ens porta vitamines A, B1, B2, B6, B9, C i E. A més, també ens aporta gran varietat de minerals, com el sodi, calci, potassi, magnesi, ferro, sofre, fòsfor, zinc, coure i silici.

Api

Quins beneficis té?

L’api és una verdura depurativa, antioxidant, expectorant, cardioprotectora, antibacteriana, diürètica, antiinflamatòria, digestiva…

  • Ajuda a desintoxicar l’organisme gràcies al seu efecte diürètic.
  • Ajuda a reduir la pressió arterial.
  • Redueix el colesterol.
  • Recomanat per tractar dolors articulars i reuma.
  • Contribueix al bon funcionament del nostre sistema nerviós.
  • Té propietats antiinflamatòries.
  • Accelera la cicatrització de ferides.
  • Ajuda a prevenir el càncer.
  • Reforça el nostre sistema immunològic.

Es tracta d’una hortalissa molt sana però com tota verdura amb grans propietats, no se’n pot abusar, ja que pot ser contraproduent. En especial si teniu problemes renals greus o inflamacions a la bufeta. Tampoc és recomanable per a dones embarassades.

Como el puc menjar?

L’api es pot cuinar afegint-lo en caldos, cremes, estofats, sucs; o bé es pot menjar cru en amanides o bé com a dips per acompanyar l’hummus per exemple.

Font: ecoagricultor.com
Foto: tastecooking.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *