Quines fruites i verdures s’han de menjar a l’hivern?

Cada vegada s’allarguen més les temporades de cultiu de les fruites i les verdures, i això fa que moltes vegades no sapiguem exactament quines són de temporada i quines no.

Avui intentarem donar-te un cop de mà! Com diuen la naturalesa és sàvia i cada estació ens ofereix aliments diferents, aliments que ens aporten en cada moment de l’any el que necessita el nostre organisme. I què necessitem a l’hivern? Doncs energia i unes bones defenses per afrontar el fred hivernal.

A més, si consumim producte de temporada, també ho notarem a la butxaca; doncs si és de temporada, hi ha més varietat, més producte i per tant, preus més baixos.

I què ens ofereix l’hivern?

Doncs verdures molt bones i molt sanes pel nostre organisme com les crucíferes, de les que vam parlar en un post anterior, el podeu recuperar aquí. Les cols, coliflors, bròquils, romanesco… són verdures que podem prendre en forma de cremes, bullides o fins i tot rostides al forn, ens aportaran vitamina A, vitamina C, antioxidants, fibra, i ens ajudaran a escalfar el cos. També és un bon moment per fer cremes, purés o rostir al forn tubercles com la patata o el moniato els quals ens aporten energia. L’hivern, també, és el temps de la carbassa, la qual ens aporta vitamines i minerals; la podem prendre en forma de crema o rostida al forn.

– VERDURA DE TEMPORADA A LATAVELLA.CAT –

 

Pel que fa a les fruites, l’hivern és la temporada estrella dels cítrics: taronges, mandarines, llimones… fruites carregades de vitamines que ens ajudaran a tenir unes defenses fortes que ens ajudin a afrontar millor els possibles refredats o grips.

– FRUITA DE TEMPORADA A LATAVELLA.CAT –

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *