La Tavella a domicili amb bicicleta

El nostre ferm compromís per la sostenibilitat ens va portar fa sis mesos a iniciar una prova pilot per repartir els nostres productes ecològics amb un sistema més verd com és la bicicleta. Però no ho volíem fer a qualsevol preu, volíem seguir la nostra filosofia de preus justos i de cuidar les persones, i va ser en aquest moment quan van trobar el tàndem perfecte amb Mensakas. Es tracta d’una cooperativa de repartiment en bicicleta responsable, la qual té tot el personal en plantilla i on, igual que a La Tavella, les persones són en primer.

Avui parlem amb en Txiki, un dels fundadors i repartidor de Mensakas, el qual ens comenta que «repartir cistelles ecològiques és com un somni» i és que el nostre projecte i el seu encaixen a la perfecció.

Mensakas va néixer fa tres anys amb la idea de crear un projecte de repartiment en bicicleta per la ciutat de Barcelona però marxant molt del model d’empresa de repartiment que hi havia fins al moment. Volien un model més just, amb sous dignes i on el primer fossin els seus repartidors i repartidores. Va ser així com van crear la cooperativa i no han parat des d’aleshores.

El lila és el seu color i és que ja posats a reivindicar, volien també destacar que «el carrer no només és dels homes, sinó que hi ha lloc per a tothom. El més important és posar en valor el treball digne per a les persones» com molt bé destaca Txiki.

Vénen de la lluita contra el capitalisme de plataforma i es presenten com una alternativa a aquest, en pro dels drets laborals, el comerç just, les persones i de proximitat. Amb orgull llueix el seu color, el lila, símbol del seu compromís social. De fet, les dones de la cooperativa cobren un 5% més com a acte simbòlic davant l’escletxa salarial.

A més, com molt bé demostra la consolidació del seu projecte i del nostre «sí és possible fer les coses bé i dins del consum responsable» comenta.

Des de Mensakas també posen en relleu els valors que hi ha al darrere de rebre un producte en bicicleta, l’aposta per la no contaminació, el no soroll, el bon tracte amb el producte, el servei proper i sobretot la sostenibilitat del planeta.

Actualment ja s’estan repartint més de 140 cistelles ecològiques al centre de Barcelona amb bicicleta. Des de La Tavella estem molt contents de la bona acollida que ha tingut el repartiment i esperem poder seguir ampliant zones de repartiment de la ciutat.

6 Comments Add yours

 1. Alicia ha dit:

  ¡No tengo palabras! Sólo decir que encantada con la propuesta.. ¡Ánimo y suerte!

  1. latavella ha dit:

   ¡Muchas gracias Alicia!

 2. Ricard Panero ha dit:

  Fantàstica iniciativa! Molt bones les polítiques de “Mensaka” i per part meva, el fet de que el repartiment de productes de La Tavella es faci en bicicleta a la ciutat de Barcelona, ha estat un factor important de fidelització. Gràcies!

  1. latavella ha dit:

   Moltes gràcies per la confiança Ricard i per donar suport al nostre projecte social!

   1. Rita Luque ha dit:

    Me encataria rebre els vostres productes, pero la ubicació del meu domicili lo impide!! Moltisima sort amb el proyecte que teniu!!

    1. latavella ha dit:

     Moltíssimes gràcies Rita! Esperem anar ampliant la nostra àrea de repartiment i mica en mica anar arribant a més poblacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *