La proteïna vegetal. Què ens aporta i en quins aliments la trobem?

Les proteïnes tenen un paper fonamental pel bon funcionament del nostre organisme. Són imprescindibles pel seu creixement i participen activament en gran varietat de funcions. Moltes vegades quan parlem de proteïnes ens venen al cap les proteïnes animals (la carn) però el cert és que tenim a la nostra disposició una gran varietat de fonts de proteïna vegetal; aquestes són una de les més saludables i ens aporten major valor biològic.

Què ens aporta?

Els principals beneficis de la proteïna vegetal són:

  • Baix contingut en greixos i per tant menys colesterol.
  • Riques en vitamines i minerals.
  • Alt contingut en fibra, fet que ajuda a millorar el transit intestinal.
  • Més fàcils de digerir que les proteïnes animals.
  • Gran varietat d’antioxidants

On podem trobar proteïna vegetal?

Tofu
És una de les fonts més riques de proteïna vegetal i s’obté a patir de la soja. Tan el tofu, com les hamburgueses de tofu són una bona font de proteïna vegetal. Ens aporten calci, ferro i proteïnes de gran qualitat.

Seita
S’elabora a partir del gluten del blat. El seità és molt versàtil a l’hora de cuinar-lo i és perfecte per combinar amb cereals.

Quinoa
La quinoa també és una bona font de proteïna vegetal. Ens aporta vitamines, minerals, carbohidrats i una gran quantitat d’aminoàcids. Ens ajuda a reduir el colesterol i el risc de patir diabetis.

Llegums
Les llenties, els cigrons, les mongetes… són aliments amb un alt contingut proteic. La seva combinació amb els cereals ens aportarà proteïnes de gran qualitat.

Arròs
L’arròs és molt fàcil de digerir i conté proteïna d’alta qualitat. Combinat amb els llegums farà un tàndem perfecte per assegurar una proteïna completa.

Fruits secs
Els fruits secs també poden ser una bona font de proteïna vegetal. Un simple grapat pot ser una important aportació nutricional al nostre organisme.

– Veure més productes amb proteïna vegetal –

Recorda que seguir una alimentació equilibrada, sana i variada és la millor manera d’assegurar-nos la correcta aportació de vitamines, proteïnes, minerals i hidrats de carboni. Això ens ajudarà a mantenir una vida sana i a tenir una millor salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *