Els nostres productors: Joan d’Hostalets de Pierola

En Joan sap el que és estimar la terra, els seus avis i els seus pares ja es dedicaven a la vinya, les oliveres i a cultivar cereals, típic de la zona on es troben.

El 1982, després d’heretar la vocació, va decidir introduir arbres fruiters a les seves terres; però no només això, sinó que la seva inquietud personal per ser respectuós amb el medi ambient i amb la salut el va portar a formar part d’una de les primeres agrupacions de defensa vegetal de producció integrada* del Baix Llobregat. Afirma que “creia que s’havia de fer un canvi però fa uns anys no hi havia ningú que et pogués assessorar”.  Amb la creació de l’associació van aconseguir el suport de tècnics especialitzats que els donaven les pautes per aconseguir fer una gestió més responsable i sostenible.

El 2006, seguint amb el seu compromís pel medi ambient i la salut, va fer el salt cap a la producció ecològica obtenint la certificació del CCPAE, i fins avui.

Actualment, a les seves terres hi trobem arbres fruiters, oliveres i ametllers. La temporada la comencen amb la nespra, la cirera i segueixen amb l’albercoc, el préssec, la poma, la pruna Claudia, l’ametlla, les olives amb les quals elaboren oli d’oliva verge extra i les figues coll de dama.

El que més li agrada de la seva feina és el contacte amb la natura i la llibertat que li dona fer de pagès; però sobretot afirma que “la màxima satisfacció és veure un camp amb els arbres plens de fruita, just abans de la collita. És com un naixement”.

En Joan té clar que apostar per la fruita i verdura ecològica i de proximitat és apostar per la salut, pel medi ambient i per la producció local i remarca que “el que respirem no ho podem controlar però el que mengem sí!

Recorda que pots trobar les seves fruites i el seu oli d’oliva verge extra a la nostra botiga online.

La Tavella amb els productors locals

*La producció integrada és un model productiu de qualitat mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.

2 Comments Add yours

  1. Teresa Tusell ha dit:

    Gràcies per la feina que feu.

    1. Anna ha dit:

      Gràcies Joan per les pomes meravelloses que mengem.Mai t’ho agrairem prou

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *