La pruna. L’elixir de la joventut

Les prunes rodones, sucoses i deliciosament dolces i àcides a la vegada han estat considerades històricament com un elixir natural per mantenir la joventut!

On rau el seu secret?

El motiu rau en el fet que és una fruita rica en vitamina I, un poderós antioxidant que ajuda a neutralitzar l’acció dels radicals lliures. Així doncs menjar prunes ajuda a tenir una pell més jove i a prevenir l’aparició de les arrugues.

A més, també conté vitamina A en forma de betacarotens que els trobem en els pigments que té aquesta fruita. La vitamina A, també, és un poderós antioxidant i és beneficiosa per la vista, els músculs, la pell, les mucoses, la cura dental; així com ens ajuda a prevenir el càncer i a enfortir el  sistema immunitari.

Les prunes també ens aporten minerals com el potassi, el fòsfor, el calci, el magnesi o el ferro, importants per a la salut.

Quins beneficis té?

  • Gran benefici antienvelliment, gràcies a la vitamina I i A que conté
  • Efecte antioxidant, gràcies a la vitamina A i els betacarotens.
  • Ens aporta energia física i mental
  • Millora l’estat de la nostra pell, mucoses i vista.
  • És desintoxicant, gràcies al seu efecte laxant que pot ajudar a millorar l’estrenyiment.
  • És diürètica pel seu alt contingut en aigua.

Així doncs, podem dir que les prunes són fruites energètiques, depuratives, refrescants que ens ajuden a reduir el cansament.

Quines prunes cal consumir?

Les millors prunes són aquelles que estan acabades de recollir i que estan bastant madures. Es recomana menjar les prunes amb pell, ja que és on hi ha la majoria de vitamines. No obstant, només les hem de consumir amb pela si són ecològiques; ja que també és a la pell on s’hi acumulen els pesticides.

Per tant, prunes ecològiques i de proximitat, per poder menjar-les amb pela i reduir el temps entre la collita de l’arbre i el nostre consum, aconseguint així el màxim de beneficis per a la nostra salut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *