Hola verdures d’estiu!

A l’estiu els horts estan a ple rendiment. Arriba l’època d’esplendor del tomàquet però també és temporada d’altres hortalisses carregades de nutrients i beneficis per afrontar l’estiu carregats d’energia i vitamines.

Tomàquet

Els tomàquets són l’hortalissa estrella de l’estiu, ja que es troben en l’época de màxima esplendor. Cal aprofitar la temporada per beneficiar-nos de totes les seves propietats. Els tomàquets ens aporten fibra, minerals i vitamines i destaquen pel seu poder antioxidant, preventiu del càncer; en ajuda a prevenir i millorar l’estrenyiment, a reduir els nivells de colesterol i té un efecte diürètic i depuratiu.

Cogombre

El cogombre ens aporta aigua, fibra i petites quantitats de vitamina C, provitamina A i de vitamina E. És una hortalissa de naturalesa freda i molt refrescant perfecte per els mesos de l’any més calorosos.

Mongeta tendra

La mongeta tendra ens aporta fibra, vitamines i minerals com el calci, el magnesi i el potassi. És una verdura que té efecte antienvelliment i és diürètic i depuratiu. La podem menjar tèbia amb un raig d’oli.

Enciam

L’estiu és l’època de màxima esplendor d’aquesta tradicional hortalissa, no pot faltar a les nostres amanides. Ens aporta betacarotens, àcid fòlic i potassi entre d’altres. És una verdura saciant i que ens ajuda a millorar el trànsit intestinal.

Carbassó

El carbassó ens aporta aigua, vitamina C, betacartotens i minerals com el potassi, el magnesi i el fòsfor. Aquesta hortalissa té propietats diürètiques i és beneficiós per a la vista i la pell.

Totes aquestes verdures ens ofereixen un gran ventall de possibilitats a la cuina, amanides, gaspatxos, sucs, cremes fredes… i que si consumim ecològics i de proximitat ens beneficiarem el màxim de totes les seves propietats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *