Envasos sostenibles

El canvi climàtic és un dels reptes més importants que tenim al davant. La suma de les petites accions que fem avui a escala individual poden tenir un impacte important globalment en el futur. Des de la Tavella, com ja sabeu, treballem per un món més sostenible i més just, no només perquè us oferim fruites i verdures 100% ecològiques, de temporada i de la màxima proximitat, sinó també perquè el nostre projecte engloba molt més que això, tenim un projecte social a darrere que dóna feina a persones amb altres capacitats i apostem per utilitzar el mínim d’envasos i en cas de ser necessari que aquests siguin el màxim de respectuosos pel medi ambient.

Avui us volem parlar d’aquests envasos de quan i perquè els utilitzem.

Capsa de cartró de les nostres cistelles 100% reciclables

Les nostres fruites i verdures us arriben dins d’unes capses de cartró kraft 100% reciclables i es produeixen a Canovelles, al Vallès Oriental, molt a prop d’on preparem les cistelles. Les caixes per temes de seguretat alimentaria, no es poden reutilitzar per posar fruites i verdures fresques de nou, però sí que us animem a aprofitar-les per guardar coses a casa o bé perquè els menuts hi juguin.

Separadors i protectors de cartró reciclables

Dins les nostres cistelles també hi podeu trobar separadors i protectors de cartró 100% reciclables produits a Cardedeu, al Vallès Oriental. Són molt necessaris per evitar que les fruites i verdures es moguin excessivament durant el transport i us arriben en les millors condicions.

Bosses compostables

Algunes fruites i verdures com les mongetes o els pèsols i les comandes refrigerades les trobareu dins de la vostra cistella en bosses 100% compostables. Les bosses compostables s’elaboren amb blat de moro, patata o canya de sucre, i són les més recomanades; ja que són biodegradables, ecològiques i circulars. Ja que si les tirem al contenidor de l’orgànica, aquestes acaben a una planta de compostatge que es pot utilitzar com a adob per l’agricultura i per tant podem dir que tanquem el cercle.

Bosses kraft 100% reciclables

Dins de les nostres cistelles també podeu trobar alguns productes com els tomàquets que no siguin verds dins de bosses kraft. Aquestes són més resistents que les compostables i necessàries perquè aquesta classe d’hortalisses us arribin en les millors condicions. Són unes bosses 100% reciclables i fabricades a Manresa, al Bages.

Carmanyoles compostables

També podeu trobar algunes fruites com les cireres o els nabius dins de carmanyoles compostables de 250 o 500 g. Són fruites petites molt delicades que cal que vagin protegides per arribar amb les millors condicions a casa teva. Aquest envàs igual que les bosses compostables s’ha de tirar al contenidor de l’orgànica per acabar a la planta de compostatge i retornar en forma d’adob als camps.

Des de la Tavella seguim treballant dia rere dia per ser encara més sostenibles i seguir sumant per tenir un planeta el més verd i sostenible possible! Gràcies per confiar en nosaltres i fer-ho possible!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *