Els nostres productors: Oriol i Carles de Sant Miquel de Campmajor

L’Oriol i en Carles van decidir iniciar un projecte conjunt d’horta ecològica el 2009. Tots dos cultivaven el seu hort en l’àmbit particular sense utilitzar cap classe de químic. Volien que tothom pogués tenir accés a aquelles hortalisses tan bones. Així que, amb un compromís ferm amb el medi ambient, el 2009 van començar a fer algunes proves amb diferents cultius en un petit camp i des d’aleshores que no han parat de cultivar. Actualment cultiven 2 hectàrees de terreny.

L’Oriol destaca que “particularment hi havia molta gent que hi creia i ho feia, però 10 anys endarrere cap supermercat volia oferir ecològic. Nosaltres volíem apostar pel canvi, un consum sense químics i amb el mínim de residus”

Actualment, la seva especialitat són les verdures de fulla: enciam, cols, col kale, bledes, api… però en les seves terres també hi podem trobar altres hortalisses com la carbassa cacauet, els tomàquets xerri, els tomàquets de sucar o la remolatxa.

En els seus camps no hi veurem mai el mateix, i és que fan rotació de cultius per evitar l’esgotament de nutrients de la terra; per exemple: després de cultivar una verdura que consumeix molt nitrogen (com poden ser les verdures d’arrels), n’hi cultiven una altra que n’alliberi (com poden ser les lleguminoses). A més, cada 2-3 anys deixen reposar la terra perquè aquesta es recuperi.

A vegades la gent es pregunta com s’ho fan per combatre les plagues. La natura ens ho ha donat tot, així que utilitzen l’ortiga, la cua de cavall, l’all, el saüc… i l’aigua de la pluja per prevenir que els cultius emmalalteixin, ajudant-los a créixer forts i sans.

Recorda que pots trobar les seves hortalisses a la nostra botiga online, tan a les nostres cistellescom a granel.

La Tavella amb els productors locals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *