Els nostres productors: Marçal de Cal Cerdà

En Marçal Parera, en Joaquim Puigagut i en Marc Marin són tres joves emprenedors, que per una barreja d’amor pel camp i ganes de canviar el sistema agroalimentari actual, van decidir iniciar un projecte de transformació social, a través del seu treball a la terra amb agricultura ecològica. Des dels seus inicis han estat treballant al camp que està situat al costat de la masia de Cal Cerdà al Vallès Oriental, on disposen de 3 hectàrees de terreny d’un sòl argilós i molt fèrtil, i en el que cultiven verdures, hortalisses i algunes fruites, tot certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Ecològica).

Fa uns mesos, la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat promotora del nostre projecte, va firmar un acord de col·laboració amb aquests tres emprenedors, els quals han començat a fer-se càrrec de l’hivernacle de La Tavella i d’un dels túnels de la mateixa finca.

hivernacle

Avui en Marçal ens explica el seu projecte i les expectatives que tenen amb aquesta nova col·laboració.

Com es va iniciar la vostra col·laboració a la finca de La Tavella?

Doncs tot va començar quan li vaig preguntar al vostre Gerent si rendibilitzàveu el terreny tot el que es podia, nosaltres li vam presentar una proposta per treballar l’hivernacle i ens ho va cedir amb la condició que si més endavant necessitàvem treballadors, contractaríem a una persona vinculada a Viver de Bell-lloc.

Quin és el projecte que us plantegeu per l’hivernacle de La Tavella? 

Bàsicament, el que volem és allargar la temporada d’estiu, per un extrem i per l’altre, és a dir, que el producte més primaverenc tingui una duració fins al març-abril i intentar allargar-ho fins al novembre, per poder tenir cultius fins a l’hivern. De fet, els cultius de fulla es fan molt bé a dins de l’hivernacle a l’hivern.

Quins productes esteu conreant?

Ara mateix hem fet: bleda, espinac, enciam, remolatxa i ceba tendra. De cara a l’estiu, segurament plantarem: mongeta tendra, cogombre i carbassó.

remolatxa

Què espereu d’aquesta col·laboració?

Esperem que duri molt, que tots traiem profit i que podem donar feina a molta gent del Viver.

Quin és el valor afegit de la vostra activitat?

El valor afegit de la nostra feina és que el conreu és ecològic i que venem els productes molt a prop d’on es produeixen, en aquest cas el client final fa servir un producte de quilòmetre zero.

 

Els seus productes els podeu trobar a les nostres cistelles ecològiques i a l’agrobotiga dels Diumenges en Família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *