Els nostres productors: en Jordi del Vallès Oriental

Aquesta setmana incorporem el formatge semicurat de vaca ecològic d’en Jordi. En Jordi ha viscut i treballat tota la vida a la masia de la família, la qual porta més de cinc generacions treballant la mateixa terra a Sant Antoni de Vilamajor, al costat de Cardedeu. Als anys seixanta van començar amb 30 vaques lleteres i mica en mica en van anar incorporant fins que a partir del 1985 van començar a elaborar productes derivats de la llet de les seves vaques en el seu petit obrador.

Arran de la pandèmia, un dels seus veïns i amic que comercialitzava la llet ecològica de les seves vaques es va trobar davant d’una davallada important de demanda a causa del tancament de bars, restaurants i hotels. Tenia un excedent important de llet que aprofitant el coneixement i l’obrador d’en Jordi van decidir donar-li sortida elaborant un nou formatge 100% ecològic de vaca, evitant així que es perdés tota aquesta llet.

Així va ser com el formatge que avui podeu trobar al nostre ecomercat va néixer, un formatge que segons ens comenta en Jordi “és un formatge de mitjana-llarga maduració, de mínim 6 mesos, no és molt sec, sinó que té una textura tova i molt agradable i gustos al paladar.”

En Jordi té clar que a l’hora d’escollir un producte ecològic o no “hi ha una filosofia de vida que no contempla l’ús de fertilitzants químics al camp i que vol protegir el medi ambient”. Tot i que la pandèmia no ha ajudat al sector té clar que de mica en mica més gent se sumarà a l’ecològic “només ens hem de fixar en països més avançats on l’ecològic està molt més estès” comenta.

Us animem doncs a tastar aquest deliciós formatge que trobareu en exclusiva a latavella.cat

La Tavella amb els productors locals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *