Com fer que els plàtans madurin més ràpid en 4 passos

Avui t’expliquem un truc per fer que els plàtans madurin més ràpidament. Els productors de plàtans controlen amb cura la maduració del seu producte, mantenint-lo en certes condicions per allargar la seva vida útil. Això fa que a vegades els plàtans arribin a casa encara un xic verds. Avui t’expliquem com capgirar el procés i aconseguir uns plàtans al teu punt òptim de maduració.

1. Col·loca els plàtans en una bossa de paper

Els plàtans produeixen gas etilè, una hormona que causa la maduració. Guarda’ls en una bossa de paper per atrapar més gas etilè prop de la fruita.

  • No usis bosses de paper amb una capa d’argila o de cera, ja que podria absorbir el gas etilè.
  • Una bossa de plàstic impedeix que l’oxigen arribi a la fruita, la qual cosa de vegades pot disminuir la producció de gas etilè.

2. Posa altres fruites a la bossa de paper

Altres fruites també emeten gas etilè, provocant que les fruites properes també madurin. Les millors opcions són les pomes, les peres, els albercocs, els alvocats, el kiwi i els codonys. Altres plàtans també poden ser d’ajuda, però l’efecte és baix, tret que ja estiguin madurs.

  • Utilitza la fruita més madura que puguis trobar o talla la fruita per afavorir una major producció de gas etilè.
  • També les verdures de fulles verdes i tubercles produeixen gas etilè si s’emboliquen bé. Si no tens fruita, són una bona alternativa, talla-les diverses vegades i posa-les dins de la bossa.

3. Deixa la bossa en una habitació càlida

La calor accelerarà enormement la maduració dels plàtans. La temperatura de maduració ideal està entre 18 i 20 °C. Aquesta és aproximadament la temperatura ambient en una casa amb calefacció. Si es mantenen en un lloc més càlid, es podria accelerar la maduració. Això podria donar com a resultat plàtans madurats d’una manera menys uniforme.

  • Mantingues els plàtans allunyats dels llocs humits, ja que pot créixer la floridura.

4. Revisa la bossa amb freqüència

Els plàtans normalment maduren en 48 hores, però poden demorar-se diversos dies si encara estan verds. Revisa’ls una o dues vegades al dia, ja que les fruites guardades amb els plàtans maduraran amb excés ràpidament.

 

Font: wikihow.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *