4 raons per consumir bròcoli ecològic

Estem en plena temporada de crucíferes: coliflor, bròquil verd, bròcoli… totes elles inunden les nostres cistelles i les carregen d’hortalisses amb grans beneficis per a la nostra salut! Avui et parlem del bròcoli i t’expliquem 4 raons per consumir-lo!

És una hortalissa que destaca pel color verd fosc dels seus brots florals i per la disposició d’aquests, amb una inflorescència menys compacta que en el bròquil verd. El seu origen se situa a la Mediterrània Oriental i a l’Àsia Menor, on actualment trobem Grècia, Turquia i Síria.

Es tracta d’una verdura cultivada en contacte directa amb la terra i per tant és molt important consumir-la ecològica i fresca per beneficiar-nos al màxim de les seves propietats.

Principals beneficis

1. Ens ajuda a prevenir el càncer

Diversos estudis indiquen que aquesta verdura té un efecte protector davant de diversos tipus de càncer com el de pulmó, mama, pròstata, úter, estómac, fetge… Aquest efecte protector és a causa de l’alt contingut en antioxidants (vitamina C i beta-carotens), fibra i substàncies fitoquímiques que actuen eliminant agents cancerígens.

2. Té un efecte antioxidant

El bròcoli és considerat una superverdura i és que ens aporta gran quantitat de nutrients. Conté vitamina A, B1, B2, B6, C, E, beta-carotens i àcid fòlic. Té un gran poder antioxidant gràcies el seu contingut de beta-carotens, isocianats i vitamina C; els quals ens protegeixen davant dels radicals lliures causants de l’envelliment. També conté luteïna, un antioxidant que ens ajuda a mantenir una bona salut ocular.

3. Protegeix el sistema digestiu

El seu alt contingut en fibra ens ajuda a millorar el restrenyiment i a ser un bon aliat per eliminar toxines de l’organisme. També ens ajuden a prevenir infeccions del sistema digestiu gràcies al seu poder antioxidant.

4. Millora la nostra salut

El bròcoli ens ajuda a enfortir el nostre sistema immunològic, així com a millorar la nostra salut ocular, a mantenir uns ossos forts i sans, a reduir els nivells de colesterol dolent en sang, a prevenir l’anèmia i a mantenir la nostra pell en bon estat, entre d’altres. A més, és una hortalissa molt recomanada sobretot en dones embarassades pel seu alt contingut en àcid fòlic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *