4 claus per reduir l’estrès

L’estrès o l’excés d’aquest és una de les assignatures pendents que tenim molts de nosaltres. El dia a dia ens sobrecarrega i tenim la sensació de no arribar a tot. Cal però parar, respirar i buscar el nostre temps. Doncs es pot convertir en un problema de salut greu. Alteracions del son, de la gana, irritabilitat, augment de la pressió sanguínia, pèrdua de cabells… són alguns dels símptomes inicials de l’estrès que cal detectar per posar-hi fre.

Us donem 4 claus per reduïr l’estrès i viure amb més armonia.

Alimentació sana

L’estès està altament lligat amb la nostra alimentació. Cal reduir el consum de pastisseria industrial i d’aliments processats i seguir una dieta equilibrada augmentant el consum de fruita i verdura ecològica.

La natura

El contacte amb la natura té molts beneficis per a la nostra salut, tan físicament com mentalment; és important anar-hi tan sovint com sigui possible, sigui anant d’excursió o simplement fent un pícnic i contemplant la natura. La natura us ajudarà a desconnectar i a reduir els nivells d’estrès.

Atenció plena

Un altre factor que ens pot ajudar a reduir l’estrès és el que s’anomena atenció plena o mindfulness; és a dir, posar la màxima atenció en allò que estem fent i prendre consciència de nosaltres mateixos. És a dir, viure el moment sense estressar-nos pel que no estem fent, hauríem d’estar fent o el que haurem de fer demà. Ara és ara.

El ioga

L’esport en general ens pot ajudar a reduir els nivells d’estrès, però el ioga és especialment indicat, ja que és una disciplina que requereix una alta concentració i que ens ajuda a controlar la respiració i a millorar la nostra pau interior.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *