Categories
Monogràfics

Fruites i verdures riques en potassi

El potassi és un mineral essencial pel bon funcionament del nostre organisme. Contribueix a eliminar líquids, a controlar la hipertensió i a contraure de manera correcta els músculs com el cor. També ajuda als nutrients a fluir per les cèl·lules i que aquestes puguin expulsar el que no necessiten. Una dieta rica en potassi ajuda a contrarestar alguns dels efectes nocius del sodi a la pressió arterial.

L’OMS recomana una ingesta diària de potassi de 3.510 mg diaris, i ha alertat en diverses ocasions que la població sol consumir un excés de sodi i una quantitat limitada de potassi. Aquest desequilibri incrementa els riscos de tenir hipertensió i problemes cardiovasculars, cosa que es pot revertir amb una correcta alimentació.

Les fruites i verdures són la millor font d’aquest mineral.

Fruites i verdures riques en potassi que pots afegir a la teva dieta diària:

1. Albercocs


2. Festucs

3. Prunes

4. Bledes i espinacs

5. Alvocats

6. Síndria

7. Patates i moniatos

8. Plàtans

9. Xampinyons

10. Tomàquets

2 respostes a “Fruites i verdures riques en potassi”

Respon a Elisabeth Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *