Us atreviu a fer pa a casa? A nosaltres ens sembla una activitat ideal per fer amb els més petits; ells distrets una bona estona i nosaltres contents de poder fer un producte amb les nostres pròpies mans.
A més, és una activitat perfecte per fer un diumenge al matí, i assegurar un sopar handmade 100%.
Què necessitem?
- 750 g de farina. Podem escollir una de les nostres varietats:
- 1 sobre i mig de llevat eco
- 500 ml d’aigua tèbia
- 1 cullerada petita de sal
- 1 cullerada d’oli d’oliva
Com ho preparem?
1. Posar la farina en un bol gran, fer un forat al mig i posar-hi l’oli d’oliva i el llevat. Posar-hi també la sal pels costats.
2. Afegir l’aigua tèbia a poc a poc i amassar amb les mans o amb una amassadora durant uns 5 minuts o fins que ens quedi una massa homogènia i una textura suau.
(OPCIONAL: Afegir panses, pipes o qualsevol tipus de llavor que ens faci gràcia. I amassar una mica més.)
3. Tapar el bol amb un drap humit o amb film transparent i deixar reposar fins que dobli el seu volum, en un lloc sense corrents d’aire. Com a mínim uns 30 minuts.
4. Enfarinar la bandeja del forn i una superfície on puguem treballar el pa. Treure la massa del bol amb l’ajuda d’una rasqueta i posar-la a la taula de treball.
5. Amassar de nou per treure tot l’aire de dins el nostre pa i donar-li la forma que més ens agradi, ja sigui, rodó, ovalat… posar-lo dins la bandeja per forn, tapar-lo amb fil i deixar reposar novament, més o menys fins que hagi doblat el seu volum.
6. Engegar el forn i posar-lo a 200 ºC (el temps que el pa dobli el seu volum serà suficient per tenir el forn calent).
7. Quan el pa hagi doblat el seu volum i el forn estigui calent, fer uns talls al pa i posar-lo al forn fins que es vegi daurat (30 minuts o més depenent del forn).
8. Treure del forn i deixar el pa sobre una reixa fins que es refredi.
Bon profit!
Una recepta de cocinasalud.com
Foto: Kate Remmer – Unsplash