En Francesc Vilalta és professor de Ciències Socials de l’Institut Pla Marcell i aquest any ha visitat La Tavella amb quatre grups de 3r d’ESO, en total han visitat la finca 86 alumnes. En Francesc ens ha volgut explicar la seva experiència en aquesta entrevista.
Quant fa i com vau conèixer la nostra entitat?
Fa 10 anys que conec Viver de Bell-lloc, ja que visc a Cardedeu i sóc consumidor de productes ecològics.
Per què vau decidir visitar La Tavella i amb quin objectiu?
Vam decidir visitar La Tavella perquè el temari de Ciències Socials de 3r d’ESO inclou l’agricultura. Com jo sóc consumidor de productes ecològics i conec Viver de Bell-lloc (entitat promotora de La Tavella) em va semblar interessant que vinguessin. Els tres punts més importants per anar la vostra finca van ser: sou productors ecològics, de proximitat i a més, penso que és molt interessant que els alumnes sàpiguen quin treball desenvolupen les persones amb discapacitat. Era una activitat que englobava l’assignatura d’Educació Física i Ciències Socials, a part d’anar i tornar a La Tavella caminant, van poder conèixer millor l’entorn.
Què han après els alumnes?
Malgrat viure a Cardedeu i a Cànoves i Samalús, tenen un gran desconeixement de l’entorn rural, de la ramaderia, de la producció agrària, etc. A part d’aprendre, com era un tema nou, s’han emocionat molt fent la visita.
Com descriuríeu la finca de La Tavella i el personal que treballa en ella?
Doncs tan la finca com el personal són un bon exemple de compromís amb les persones i amb la terra. La veritat és que hem quedat satisfets amb el tracte que ens han donat.
Tornaríeu a repetir una experiència com aquesta, per què?
I tant, pel que comentava, és molt interessant que els alumnes coneguin els productes ecològics, de proximitat i solidaris.
Recomanaríeu a altres instituts que visitin la nostra entitat, per què?
Sí, perquè coneguin una realitat propera: el treball en el camp i perquè fins i tot pot ser una alternativa per a ells en un futur.