Avui us parlem dels llegums, una font de proteïna vegetal a vegades menys tinguda a la cuina, però que són un aliment molt valuós des del punt de vista nutricional. I és que són aliments que ens aporten energia estable, a més de ser una font de fibra, vitamines i minerals.
Els seus principals beneficis són:
- Ens aporten una gran quantitat de proteïna vegetal.
- Ens aporten energia estable.
- L’alt contingut en fibra ens ajuda a regular els nivells de sucre en sang i el colesterol.
- Faciliten el trànsit intestinal.
- Ens aporten minerals com el ferro, el potassi, el calci, el fòsfor i el iode.
- Són baixes en greixos i molt saciant.
Els llegums són les nostres grans aliades, si volem deixar de consumir carn o si en volem reduir el consum. Combinades amb cereals aconseguirem proteïnes vegetals de gran qualitat que podem consumir com a substituts de la carn.
Al mercat trobem diferents tipus de llegums, varietats i seques o en conserva com les varietats que trobareu a La Tavella, com sempre varietats ecològiques i de proximitat:
- Llenties en conserva
- Llenties pardines en conserva
- Llenties pardines seques
- Llentia vermella seca
- Fesols blancs en conserva
- Fesols vermells en conserva
- Cigrons en conserva
- Cigrons secs
- Azukis en conserva
A més, a la cuina són molt versàtils i podem crear plats com:
- Amanides: amanida de llenties i anous, amanida de cigrons, amanida d’azukis i algues amb vinagreta, amanida de Col Kale, cigrons i anous…
- Hamburgueses veganes: hamburguesa de llenties i quinoa, hamburguesa de cigrons amb verdures…
- Hummus: hummus de cigrons amb sèsam i crudités…
- Sopes: sopa de cigrons i bledes, sopa de caldo amb cigrons…
- Altres: llenties amb arròs, cuscús amb cigrons…