La carxofa és una hortalissa de temporada amb un gust dolç i amarg alhora que la fa única; a més, també té moltes propietats beneficioses pel nostre organisme i una gran polivalència a la cuina. Avui t’expliquem què ens aporta a nivell nutricional, els beneficis que té pel nostre organisme i com la pots consumir.
Recorda que és important consumir hortalisses i fruites ecològiques de temporada per aportar al nostre organisme productes de qualitat amb les màximes propietats nutricionals.
Què ens aporta la carxofa?
La carxofa és una hortalissa baixa en calories i rica en fibra, vitamines i minerals. Vitamines com la B1, B3 i C i minerals com el potassi, el magnesi, el fòsfor i el calci.
Quins beneficis té?
La carxofa és una hortalissa depurativa que ens ajuda a:
- Millorar l’estrenyiment gràcies al seu alt contingut en fibra.
- Millorar la nostra flora intestinal.
- Reduir el nivell de colesterol i els triglicèrids.
- Desintoxicar el nostre organisme gràcies al seu efecte diürètic.
- Reforçar el sistema immunològic.
- És recomanable per persones que pateixen malalties de fetge, vesícula biliar o vies biliars.
Com es pot menjar?
La carxofa és molt polivalent a la cuina, la podem menjar crua (només la part tendra de l’interior), fregida, al forn, a la brasa, bullida, en forma de crema o, fins i tot, la podem afegir a les nostres amanides.
Mira aquí la nostra recepta d’amanida tèbia de carxofes
Un cop tallades les carxofes s’oxiden rapidament, per evitar-ho podem posar-les amb una mica d’aigua amb suc de llimona.
És important que si no ens les mengem o les congelem, un cop cuites, les conservem en el frigorífic i les consumim abans de dos dies, després comencen a produir substàncies tòxiques pel nostre organisme.
I recorda que si vols gaudir d’unes bones carxofes, pots fer la teva comanda a latavella.cat! Fresques, ecològiques, de proximitat i a casa en 24 h!
Font: Aquest article l’ha creat originalment l’equip de Menja sa per a la seva revista Sentir.