Amb les festes de Nadal a tocar, avui et proposem 4 aperitius que pots oferir als teus convidats aquestes festes! Piruletes de formatge amb fruits secs, carpaccio de vedella, hummus de remolatxa o xarrups d’alvocat i salmó; unes propostes fàcils i ràpides de preparar. Com sempre amb productes ecològics i de proximitat de www.latavella.cat!
Piruletes de formatge i llavors
Ingredients
(per unes 10-12 piruletes)
– 180 g de formatge parmesà o formatge vegà
– Llavors de sèsam, carbassa o la varietat que més us agradi.
– 12 pals de fusta per a brotxetes
– Un motlle rodó
Elaboració
1. Ratllar el formatge i afegir les llavors en un bol, si en volem fer de diferents varietats barrejar en diferents bols segons les varietats. Preescalfar el forn a 200º C.
2. Col·loca les brotxetes sobre una safata per a forn amb paper de forn.
3. Col·locar el motlle rodó sobre el pal de brotxetes i omplir-lo amb 2 cullerades de la barreja de formatge i llavors. Repetir amb cada brotxeta.
4. Coure al forn a 180º C durant uns 10 minuts fins que estiguin daurades.
5. Deixar refredar abans de tocar. Un cop fred retirar de la safata i col·locar en un got, test o pot de vidre.
Carpaccio de vedella eco
Ingredients
– 300 g de carpaccio de vedella
– Formatge parmesà
– Pinyons
– Brots verds (escarola o canonges)
– Oli d’oliva verge extra
Elaboració
1. Col·locar el carpaccio de vedella en un plat gran o una safata.
2. Tallar el parmesà i col·locar-lo per sobre el carpaccio.
3. Afegir uns brots verds com escarola o canonges i posar al centre.
4. Posar uns pinyons i un bon raig d’oli d’oliva per sobre
Hummus de remolatxa
Ingredients
– 2 tasses de cigrons cuits
– 1 branca de julivert fresc
– 1 remolatxa
– 1 cullerada sopera de tahina
– Suc de 1/2 llimona
– Sal
– Aigua
Elaboració
1. Rentar la remolatxa sencera, coure-la durant una hora a foc mig amb aigua amb sal, escórrer, pelar i trossejar-la en 4-5 trossos.
2. En el got de la batedora, posar tots els ingredients: els cigrons, les fulles de julivert, la cullerada sopera de tahina, el suc de mitja llimona, la sal, la remolatxa cuita i una mica d’aigua per poder triturar bé.
3. Batre fins a aconseguir una massa homogènia i espessa.
4. Servir en un bol. Afegir alguns cigrons i una mica de julivert per sobre per decorar.
Xarrups d’alvocat i salmó
Ingredients
– 3 alvocats madurs
– Suc de 1/2 llimona
– 1 tomàquet eco
– 1 ceba eco
– Salmó fumat o marinat
Elaboració
1. Buidar els alvocats i posar la carn en un bol. Aixafar la carn de l’alvocat amb l’ajuda d’una forquilla i afegir-hi el suc de mitja llimona perquè no s’oxidi.
2. Passar el tomàquet i la ceba per la picadora i afegir a l’alvocat. Remoure bé.
3. Muntar els xarrups en gots petits. Posar 2 o 3 cullerades de la barreja d’alvocat, afegir el salmó fumat o marinat picat i si volem una mica de taronja per decorar.
A més, d’aquestes receptes també pots oferir:
– Assortit de formatges amb confitura de ceps i ceba ecològica
– Pa d’anous torrat amb formatge cremós, anous i mel
– Xarrups de crema de carbassa i mango eco
– Hummus d’albergínia amb bastonets d’espelta amb lli, xia i sèsam