Les espècies ens ajuden a donar aquell toc especial als nostres plats i la veritat és que nosaltres no ens podem imaginar una cuina sense elles. A més, són unes aliades perfectes per realçar el gust dels nostres plats d’una manera saludable i reduir l’ús, moltes vegades abusiu, de la sal.
La canyella, la cúrcuma, la farigola, la caiena, el gingebre… la llista és ben llarga. I és que la llista d’espècies ha anat augmentat amb el pas dels anys.
Una mica d’història
A finals de l’Edat Mitjana van arribar a Europa les primeres espècies exòtiques procedents de l’Àsia. Espècies que en els seus inicis eren caríssimes, imagineu-vos el cost que devia tenir el transport espècies des d’Àsia a les nostres terres. Així que es va intentar trobar camins més barats per aconseguir-les, i va ser així com va sorgir la ruta de les espècies, la qual vorejava per mar tot el continent africà fins a arribar a Àsia.
Quan el 1492 es va arribar a Amèrica, la llista va seguir augmentant amb espècies tan utilitzades actualment com el cacau o la vainilla.
Varietats
Les espècies són riques i molt versàtils, ens permeten millorar i realçar el gust de carns, peixos, arrossos, pastes, verdures… sigui utilitzant una sola espècia o més d’una.
D’entre tota la varietat d’espècies i herbes aromàtiques us destaquem les següents:
La canyella
La canyella té un gust dolç i és ideal per elaborar i acompanyar tota classe de postres.
La cúrcuma
La cúrcuma donar color i gust als nostres plats, a més de tenir grans beneficis per a la nostra salut. La podeu utilitzar en arrossos, pastes, carns i peixos.
La farigola
La caiena
La caiena destaca pel seu gust fort perfecte per donar un toc picant als nostres plats. Us recomanem que l’utilitzeu en petites dosis amb plats de pasta i arrossos.
El gingebre
El gingebre té aquell gust tan particular amb un pic difícil d’explicar, però ens aporta grans beneficis per a la salut. La podeu utilitzar en carns, peixos, en infusions, sopes… la llista és llarga.
Totes elles i molt més a