Sabies que les persones que esmorzen bé són més productives a la feina? Així ho afirma l’empresa especialitzada en gestió de la seguretat i la salut dels treballadors Unipresssalud.
El cert és que quan ens llevem, després de vuit hores de dejuni, molts de nosaltres ens sentim decaiguts i és que el nostre cos necessita ingerir nutrients, que ens carregaran d’energia i seran indispensables per aconseguir un millor rendiment laboral, tan en l’àmbit físic com mental.
Cal però evitar la monotonia o l’escassetat d’aliments en els nostres esmorzars, i per descomptat desaconsellem totalment anar a treballar sense esmorzar, això farà que disminueixin els nostres reflexos i estiguem més irritables. Per tant, podem dir que un bon esmorzar ens ajudarà a obtenir un millor rendiment i a gaudir d’un bon ambient laboral.
Segons l’Organització Internacional del Treball, menjar malament pot disminuir fins a un 30% la productivitat laboral. “Una alimentació insuficient o inadequada pot provocar hipoglucèmies i afectar a la concentració. Incrementant el risc d’obesitat, hipertensió, malalties cardiovasculars, diabetis, depressió i altres afeccions que tenen un gran impacte en l’absentisme laboral”, alerta Susana Santiago, professora del grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Navarra.
El component social és un factor que pesa en les decisions alimentàries. Segons Eurest, el 60% dels treballadors europeus creuen que compartir l’esmorzar amb els companys de feina ajuda a estrènyer llaços i a fer pinya com equip.
Així doncs, estimulant uns bons hàbits alimentaris a l’oficina o al lloc de treball, podreu gaudir d’un clima més relaxat, i a llarg termini, aconseguirem una major productivitat, fet que repercutirà positivament a la nostra empresa.
Fonts:
Aquest article l’ha creat originalment l’equip de Menja sa per a la seva revistaSentir
Diari El País