Conserva de tomàquet ecològic

Ens trobem en una època de l’any perfecte per preparar unes bones conserves de tomàquet ecològic. Estem en plena temporada d’aquesta deliciosa hortalissa i és quan la trobem a millor preu i amb un gust insuperable. Avui doncs us animem a fer conserva de tomàquets eco a casa.

La conserva de tomàquet ecològic la podem fer amb aquells tomàquets més madurs, abans que es facin malbé. També és una bona manera de reciclar pots de vindre i donar-los una nova vida. Podem aprofitar pots de melmelades, de llegums cuites…que tinguem per casa.

Ingredients:

  • Tomàquets ecològics
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Pots de vidre amb tapa

Procés:

1. Esterilització dels pots

  1. Comprovar que les tapes dels pots encaixen i tanquen perfectament.
  2. Posar una olla gran amb aigua al foc.
  3. Submergir-hi els pots i les tapes i apujar el foc. Deixar que bulli durant 15 minuts.
  4. Ho retirem del foc i deixem que es refredi.
  5. Traiem els pots i els eixuguem. Les tapes les deixem en aigua fins al procés final.

2. Escaldar els tomàquets

  1. Cal rentar bé els tomàquets eco.
  2. Fer un tall en forma de creu a la part inferior.
  3. Posar aigua a bullir i escaldar-hi els tomàquets durant 1 minut.
  4. Retirar del foc i posar els tomàquets amb aigua freda.
  5. Un cop refredats, els traiem la pell, començant pel tall en forma de creu que hem fet.
  6. També traiem la part on hi van les fulles; de tal manera, que no quedi cap part dura.

3. Omplir els pots

  1. Tallem els tomàquets eco per la meitat, els premem una mica per retirar l’excés d’aigua i els posem dins el pot prement bé perquè no hi quedi aire.
  2. Repetim al procés fins que el pot quedi ple.
  3. Afegim oli per acabar de cobrir els tomàquets.
  4. Tanquem fort els pots i els posem en una olla coberts amb aigua.
  5. Bullim al bany maria entre 30 i 40 minuts. Si els pots són d’1 Kg bullir 45 minuts.
  6. Els traiem de l’olla i els deixem refredar.
  7. Podem col·locar els pots de cap per avall per comprovar que han quedat tancats i no perden.

Un cop refredats ja els podem guardar per quan ens facin falta.

Consells:

  • Posar la data d’elaboració en els pots per tal de gastar sempre els més vells.
  • No utilitzar mai una conserva feta a casa si no escolteu un “plop” quan obriu el pot de conserva.

2 Comments Add yours

  1. natalia ortega ha dit:

    els veneu??

    1. latavella ha dit:

      Hola Natàlia,
      Nosaltres et venem els tomàquets ecològics perquè pugueu fer les conserves. Pots trobar totes aquestes varietats:
      – Tomàquet negre eco de l’Empordà – https://www.latavella.cat/producte/11235/tomaquet-negre-de-lemporda
      – Tomàquet pometa eco – https://www.latavella.cat/producte/11233/tomaquet-pometa
      – Tomacó eco – https://www.latavella.cat/producte/10899/tomaco
      – Tomàquet cor de bou eco – https://www.latavella.cat/producte/9609/tomaquet-cor-de-bou-
      – Tomàquet d’amanir eco – https://www.latavella.cat/producte/7760/tomaquet-damanir

      També pots trobar a la nostra botiga online:
      – Tomàquet triturat ecològic de Cal Valls – https://www.latavella.cat/producte/9643/tomaquet-triturat
      – Sofregit de tomàquet ecològic de Cal Valls – https://www.latavella.cat/producte/9625/sofregit-de-tomaquet-

Respon a natalia ortega Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *